FC Utrecht en Lech Poznan stonden in de verschillende Europese clubtoernooien die er waren en zijn nog nooit eerder tegenover elkaar. De ontmoeting van donderdagavond is wat dat betreft dus een première.

In het Europese clubvoetbal stond FC Utrecht al wel eens tegenover een Poolse opponent. Dat was Legia Warschau in het seizoen 2002/2003. Het werd een dubbele ontmoeting om snel te vergeten: uit werd met 4-1 verloren, thuis met 1-3.

Lech Poznan kruiste één keer de degens met een Nederlandse ploeg. De blauw-witten waren in een uitwedstrijd in het seizoen 2008/2009 met 1-0 te sterk voor Feyenoord.

FC Utrecht-doelman David Jensen treft in de kleedkamer van Lech Poznan twee bekenden: Nicki Bille Nielsen en Christian Gytkjaer. Met beide Denen speelde hij samen bij FC Nordsjaelland.

Van de laatste 10 Europese thuiswedstrijden won FC Utrecht er 1: afgelopen week, in Waalwijk, tegen Valletta FC: 3-1.
Het gebeurde in 2010 voor het laatst dat FC Utrecht 2 thuispartijen op rij won in Europees verband.

Maar thuis verliezen in een Europees toernooi, dat is FC Utrecht al een hele poos niet meer overkomen. De laatste 8 partijen bleef de FC uit de Domstad zonder nederlaag. De laatste Europese thuisnederlaag dateert van 2004, toen Austria Wien in Utrecht met 1-2 won.

In de laatste 3 Europese thuispartijen die FC Utrecht speelde, scoorde de ploeg steeds 3 keer. Alleen Queens Park Rangers heeft op dit moment een serie staan van Europese thuispartijen waarin minimaal 3 keer werd gescoord: 6 maal.

FC Utrecht verloor slechts 1 van de laatste 19 thuiswedstrijden die het speelde. Dat was in januari, toen Ajax met het kleinste verschil de baas bleek in Stadion Galgenwaard (0-1).

Waar FC Utrecht in de tweede voorronde van het toernooi in stroomde en ten koste van Valletta FC de derde kwalificatieronde bereikte, moest Lech Poznan al vanaf het begin van het toernooi aan de slag. De Polen versloegen eerst FK Pelister uit Macedonië (4-0 en 3-0) en schakelden daarna FK Haugesund uit Noorwegen uit: na een 3-2 uitnederlaag volgde een 2-0 zege.

Lech Poznan speelde tot nu toe 94 Europese wedstrijden en scoorde daarin in totaal 124 keer. De Poolse ploeg heeft 49 Europese uitdoelpunten op de teller staan.