FC Utrecht O16 speelde vandaag de eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen tegen Sparta Rotterdam O16. Beide teams startten gelijkwaardig aan de wedstrijd, al kon Sparta in de eerste 10 minuten iets meer op de helft van FCU voetballen. Toch bleef FCU voetballen en kwam hierdoor steeds meer voor het doel van Sparta. Via een penalty kon FCU de 1-0 maken. Door dit doelpunt ging FCU steeds beter voetballen en kon in de 1ste helft uitlopen naar 3-0.

In de 2de helft probeerde Sparta weer meer grip op de wedstrijd te krijgen en kon al vrij snel de 3-1 maken. FCU bleef echter de wedstrijd blijft bepalen en kon al na enkele minuten de 4-1 maken. Ook Sparta bleef goed meedoen. Hierdoor werd het een aangename wedstrijd om naar te kijken. FCU kon, kort voor tijd, nog één keer scoren. Eindstand 5-1.