FC Utrecht heeft de laatste linie van een kwaliteitsimpuls voorzien. International Dario Dumic (25) van Bosnië-Herzegovina komt per direct over van NEC. Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam bood de Deens-Bosnische voetballer een contract aan dat hem voor vier seizoenen aan de FC uit de Domstad verbindt

“Dario is een fysiek sterke centrale verdediger, die naast duelkracht ook over voetballend vermogen beschikt. Hij is verdedigend een echte killer”, aldus trainer/technisch manager Erik ten Hag. “We zijn blij dat we een kwaliteitsspeler als Dario aan ons keurkorps kunnen toevoegen. Hij neemt naast zijn kwaliteiten ook een behoorlijk pak ervaring en karakter mee.”

Dumic speelde 50 Eredivisiewedstrijden, kwam uit in meer dan honderd partijen in de hoogste Deense divisie voor onder andere Brøndby IF en heeft zeven Europa League-voorrondeduels op z’n naam staan. De in Sarajevo geboren achterhoedespeler speelde bovendien de nodige jeugdinterlands voor Denemarken en is tweevoudig international van Bosnië-Herzegovina.

Dumic genoot zijn jeugdopleiding bij onder meer het Deense Hvidovre en Brøndby IF en het Engelse Norwich City. Voor NEC speelde Dumic sinds januari 2016.