Natuurlijk: het was om het shirt te doen. Het nieuwe thuistricot van FC Utrecht, dat via een zogeheten pre-sale door de nodige fanatiekelingen was besteld. Maar na de uitreiking ervan afgelopen zaterdag op Zoudenbalch, door de spelers van het eerste elftal, gingen de geïnviteerden met veel meer naar huis dan alleen een kek kledingstuk. Namelijk: met een goed gevoel, en een brede glimlach.

De veroorzakers daarvan? Credits naar álle spelers van het vlaggenschip van de FC uit de Domstad, maar toch extra pluimen voor Yassin Ayoub, David Jensen, Edson Braafheid, Mark van der Maarel, Willem Janssen en Cyriel Dessers. Eén voor één werden door die spelers de bestellers van het nieuwe thuisshirt naar voren geroepen, en vrijwel steeds ging dat gepaard met een gevatte opmerking en een leuk praatje.

Toen de tricots eenmaal waren uitgereikt, gingen de spelers van FC Utrecht het veld op voor de jaarlijkse teamfoto. Na dat tafereel te hebben aanschouwd, werden de vroegbestellers zélf onderdeel van een groepsfoto. Met de volledige selectie gingen zij op de foto; een plaat die ze via e-mail ontvangen als aandenken aan een mooie middag op Zoudenbalch.

Oh, en het nieuwe shirt? Dat is vanaf nu verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop en in de FCUtrecht.nl Webshop.