FC Utrecht heeft met SC Cambuur overeenstemming bereikt over de transfer van Darren Rosheuvel. De verdedigende middenvelder maakt derhalve per direct de overstap naar de Friese Jupiler League-club, waarvoor hij voor één seizoen heeft getekend met optie tot een tweede seizoen. Dat heeft Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht vandaag bekendgemaakt.

Rosheuvel, die jeugdinterlands speelde voor Oranje Onder 17 en Oranje Onder 19, droeg sinds 2013 het shirt van FC Utrecht. Het gros van zijn partijen in de Domstad speelde hij voor de beloftenploeg van de Utrechters. Met Rosheuvel als captain pakten de Utrechtse beloften de titel in seizoen 2014/2015 en dwongen ze promotie naar de Jupiler League af in de jaargang 2015/2016.
 
Technisch manager/hoofdtrainer Erik ten Hag: “Darren heeft een belangrijke rol in het teamproces van de kleedkamer gespeeld. Hij is echter op het punt gekomen in zijn loopbaan, waarop het belangrijk is structureel speelminuten te maken. In Utrecht is veel concurrentie op zijn positie, bij Cambuur zal de kans op speeltijd groter zijn. Darren wil dan ook vol voor zijn kans in Friesland gaan.”

FC Utrecht bedankt Rosheuvel voor zijn inzet voor de club en wenst hem veel succes toe in het vervolg van zijn carrière.