De eerste vriendschappelijke wedstrijd die Jong FC Utrecht dit seizoen speelt, begint vanavond (woensdag) om 19.00 uur in Zeist. Daar, bij ZPC Patria, is het Zeister Elftal de tegenstander van het Jupiler League-team van trainer/coach Robin Pronk.
 
Jong FC Utrecht hervatte vorige week al de trainingen, en maakt vanavond dus voor het eerst de stap naar het wedstrijdveld. De formatie van Pronk werkt toe naar de competitiestart in de Jupiler League. Op maandag 21 augustus wacht een treffen met FC Oss.
 
Combinatieteam
Maar voordat dat zover is, worden er diverse oefenpartijen gespeeld. Te beginnen met de clash met het Zeister Elftal, dat uit de volgende spelers bestaat: Olaf Prins en Marvin Steenbeek (beiden SV Austerlitz), Rodney van Klooster, Mischa van Oosterwijk en Imco van Elk (allen DOSC), Mike van Essen en Dennis Koudijs (beiden FZO), Duco van Bulken, Stefan de Bree en Robert van der Harten (allen Jonathan), Vincent Rebergen en Ricardo Steenbeek (beiden ZSC Patria), Sven van Dompzelaar en Yilmaz Izik (beiden SV Zeist), Lhasse Hercules en Shaqueal van Ewijk (beiden Saestum), Evert Brouwers (gastspeler van Eemdijk) en Danny te Hoeve (gastspeler van FZO). Dat gezelschap staat onder leiding van Remco Claessens, één van de drijvende krachten achter het Zeister Elftal.
 
Gratis entree bij ZPC Patria
De oefenpartij wordt gespeeld bij ZPC Patria en vormt de afsluiter van de feestelijkheden ter gelegenheid van het 75-jarige bestaan van die club. De entree is gratis, de aftrap is om 19.00 uur. Vanaf 15.00 uur is er op het terrein van ZPC Patria overigens al volop bedrijvigheid. Dan wordt er voor kinderen een gratis clinic gegeven door Gert Kruys.