De bal rolt weer in Utrecht! Vanmorgen (maandag) trainde de selectie van FC Utrecht voor het eerst deze jaargang. Onder leiding van trainer/coach Erik ten Hag ging de bal op Sportcomplex Zoudenbalch rond kwart voor elf rollen.

FC Utrecht hervatte de trainingen precies 29 dagen nadat de ploeg zich op sensationele wijze wist te plaatsen voor Europees voetbal. Het vizier van Ten Hag en de zijnen is, in dat kader, als eerste gericht op donderdag 13 juli. Die dag zal FC Utrecht als eerste team uit Nederland dit seizoen een officiële match spelen. De tegenstander en plaats van handeling? Nog niet bekend. Zeker is dat de Utrechters in de tweede voorronde van de Europa League de winnaar treffen van het onderonsje tussen Valletta FC uit Malta en SS Folgore uit San Marino.

Voor de return tegen de nog onbekende opponent, die op donderdag 20 juli gespeeld wordt in het Mandemakers Stadion, claimden trouwens 1340 Gouden Seizoenkaarthouders hun gratis kaart. Morgen (dinsdag) begint de kaartverkoop voor die wedstrijd voor Seizoenkaarthouders. Dat zal zijn om 10.00 uur, zowel online als in de FC Utrecht Fanshop.

Woensdag wordt het volgende mijlpaaltje in de voorbereiding van seizoen 2017/2018 geslagen. Die dag, vanaf 19.30 uur om precies te zijn, speelt FC Utrecht namelijk de eerste vriendschappelijke wedstrijd van de jaargang. Op Sportcomplex Zoudenbalch is Hoofdklasser Jodan Boys die avond de tegenstander.

Een foto-impressie van de eerste training: