FC Utrecht versterkt zich per direct met Dessers

01 juni 2017
Belgische spits komt over van NAC Breda en tekent voor drie seizoenen in de Domstad
Aanvaller Cyriel Dessers verruilt NAC Breda per direct voor FC Utrecht. Bij de FC uit de Domstad heeft de 22-jarige spits een contract voor drie seizoenen getekend. In het contract is een optie opgenomen om met nog één seizoen te verlengen. “FC Utrecht heeft op het juiste moment toegeslagen om de aanvaller in te lijven,” aldus FC Utrecht directeur voetbalzaken Jordy Zuidam.

Dessers genoot zijn jeugdopleiding bij Oud-Heverlee Leuven (OHL), waar hij in 2014 ook zijn debuut in het betaalde voetbal maakte. Niet veel later verruilde Cyriel OHL voor Sporting Lokeren en voor die club kwam de aanvaller tot 34 duels in de hoogste Belgische competitie. Afgelopen seizoen verruilde hij België voor Nederland en was Cyriel te bewonderen bij NAC Breda.

In Breda was Dessers deze jaargang in 36 competitiepartijen goed voor 22 doelpunten en nog eens 13 assists. In de play-offs, voor promotie naar de Eredivisie, vertolkte de fysiek sterke aanvaller een heldenrol door in vier partijen 7 treffers bij te schrijven en hiermee promotie af te dwingen.

"Wij zijn er zeer content mee dat Cyriel vanaf seizoen 2017/2018 speler van FC Utrecht is”, zegt Technisch Manager/ hoofdtrainer Erik ten Hag. “Cyriel is een atletische en sterke spits met een neusje voor de goal. Een intelligent type die met volle overgave zijn wedstrijden speelt.  Wij zijn enthousiast over zijn aanvallende  potentie en hebben het volste vertrouwen dat hij gaat bijdragen aan het succes van FC Utrecht.”