FC Utrecht en Feyenoord hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Sofyan Amrabat. Vanmorgen bereikte Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam een akkoord over de vergoedingssom die de Rotterdammers voor de Marokkaanse international aan de Utrechters betalen. De 20-jarige middenvelder uit de opleiding van de Domstedelingen maakt per direct de overstap naar de landskampioen, waaraan hij zich voor vier seizoenen heeft verbonden.

“Sofyan heeft afgelopen seizoen zijn kans in het eerste elftal gepakt en zich vervolgens  in rap tempo doorontwikkeld”, aldus Technisch Manager Erik ten Hag. “Zijn debuut in de nationale ploeg van Marokko was een kroon op het werk. De stap naar Feyenoord ziet Sofyan als een goede volgende in zijn loopbaan. Ik heb er vertrouwen in dat hij slaagt in zijn missie in De Kuip en we kunnen er bij FC Utrecht trots op zijn dat we andermaal laten zien dat we talenten ontwikkelen voor de nationale en internationale top.”

Amrabat maakte in de zomer van 2007 zijn entree in de jeugdopleiding van FC Utrecht en doet nu dus tien jaar later de poort van Zoudenbalch achter zich dicht. Afgelopen seizoen kwam de middenvelder in actie in 31 Eredivisieduels, 3 partijen in de play-offs en speelde hij 4 bekerduels.