In de eerste vriendschappelijke partij van het seizoen 2017/2018 boekte FC Utrecht een even verdiende als krappe overwinning. De Jodan Boys werd met 3-2 geklopt.

Gekletter van handen en voeten die beuken op de reclameborden, opwinding in de stemmen. Het is speelminuut 89 van de oefenpot tussen FC Utrecht en De Jodan Boys als Simon Makienok aanlegt vanaf de strafschopstip. De boomlange Deen, bezig aan zijn eerste speelhelft als speler van FC Utrecht, lijkt de Utrechtse supporters wel te kunnen bekoren. Onder aanmoediging van het publiek schuift hij kalmpjes de 3-1 binnen.

Beslissing
Dat doelpunt beslist de partij, al is het niet de laatste treffer van de avond. In de slottellen van de partij schuift Enzo Huntink namelijk nog de 3-2 tegen de touwen. Hij zorgt ervoor dat De Jodan Boys met opgeheven hoofd het veld verlaat. De ploeg uit Gouda heeft geknokt voor wat het waard is, en biedt FC Utrecht op die manier goed partij.

Voorsprong
De Hoofdklasser neemt na acht minuten zelfs brutaal de voorsprong op Sportcomplex Zoudenbalch. Een mooie actie van Bradley el Idrissi is de opmaat voor de treffer die door Elliot Pattinama wordt gemaakt. Op zijn schot in de bovenhoek is Nick Marsman kansloos: 0-1.

Vlak voor rust
De theepotten staan in de kleedkamers al klaar als Zakaria Labyad de ruststand op 1-1 bepaalt. Hij staat precies daar waar-ie moet staan als Mark van der Maarel de bal voor het doel brengt, en kan zo met een relatief simpel balcontact keeper Mathijs Swaneveld het nakijken geven.

Venema trefzeker
Nick Venema, die in de tweede helft een spitsenkoppel vormt met Makienak, scoort halverwege het tweede bedrijf van de oefenpot de 2-1. Kansen op meer doelpunten zijn er beslist in Utrecht, maar met de arbeid van slechts twee trainingsdagen pas in de benen is er in de eindfase nog niet altijd de scherpte die er voor nodig is goals te maken.

Trainingskamp
FC Utrecht vertrekt dit weekend naar Oostenrijk voor een trainingskamp. Daar spelen de manschappen van trainer/coach Erik ten Hag vriendschappelijke partijen tegen de Russische teams Rubin Kazan en FC Ufa en wordt gespard met Dinamo Kiev, grootmacht uit Oekraïne.

FC Utrecht - CVV De Jodan Boys 3-2 (1-1)
8. Elliot Pattinama 0-1
44. Zakaria Labyad 1-1
66. Nick Venema 2-1
89. Simon Makienok (strafschop) 3-1
90. Enzo Huntink 3-2

Toeschouwers: 2.300.

Scheidsrechter: Jannick van der Laan.

Opstelling FC Utrecht:
Nick Marsman; Mark van der Maarel (46. Nick Lim), Ramon Leeuwin (46. Maarten Peijnenburg), Edson Braafheid (46. Willem Janssen), Jeff Hardeveld (46. Robin van der Meer); Odysseus Velanas (46. Rick van der Meer), Sean Klaiber (46. Sander van de Streek), Darren Rosheuvel, Zakaria Labyad (46. Bilal Ould-Chikh); Gyrano Kerk (46. Nick Venema), Cyriel Dessers (46. Simon Makienok).

Opstelling CVV De Jodan Boys:
Mathijs Swaneveld; Michel Verkaik (72. Enzo Huntink), Roald Heerkens (58. Dirk Pieter Rietveld), Revelino Janga (46. Mark Veerman), Patrick Fonseca (58. Kevin Quint); Leroy Brank (58. Harold Vrolijk), Omar el Haddoti (46. Mo Bellahcen), Enzo Huntink (58. Mohammed Faouzi); Bradley el Idrissi (46. Gilliomar Leona), Fanny Waanders (58. Kortsiaan Schuilenburg), Elliot Pattinama (46. Levi Marengo).