Verdediger Edson Braafheid heeft zijn contract met FC Utrecht vanmorgen in aanwezigheid van directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam met één seizoen verlengd.

Technisch manager/hoofdtrainer Erik ten Hag is blij met de terugkeer van Braafheid: “Edson heeft, zoals zo vaak in zijn loopbaan, laten zien over de juiste mentaliteit te beschikken om op dit niveau te acteren. Ondanks zijn ernstige blessure vorig seizoen liet hij zich niet uit het veld slaan en kon hij aan het einde van het seizoen nog een wezenlijke bijdrage leveren aan ons seizoen. Door zijn houding is hij een inspiratie geweest voor de andere spelers, op het veld en in de kleedkamer.”

Braafheid keerde vorig seizoen terug bij de club waar het voor hem begon, na een imposante internationale loopbaan bij FC Twente, FC Bayern München, Celtic, TSG 1899 Hoffenheim en SS Lazio.  De 34-jarige verdediger raakte echter vroeg in het seizoen ernstig geblesseerd aan de Achillespees. Na een rigoureus herstelprogramma kon hij in de staart van speelseizoen 2016-2017 zijn rentree maken in het team.

Braafheid was vanuit de jeugdopleiding van FC Utrecht in 2003 vier seizoenen lang een vaste waarde voor FC Utrecht en speelde in die periode 82 wedstrijden in het rood-wit. De verdediger kwam tussen 2009 en 2011 tien keer uit voor het Nederlands elftal. In 2010 won hij met Oranje zilver op het WK in Zuid Afrika.