De vorige 2 onderlinge ontmoetingen tussen FC Utrecht en AZ werden allebei in Utrecht gespeeld en in beide gevallen won de ploeg uit Alkmaar. AZ kan zodoende voor het eerst in 10 jaar 3 keer op rij van de Utrechters winnen.

De laatste 3 keer dat FC Utrecht op bezoek ging bij AZ, lukte het de Noord-Hollanders niet de punten in eigen huis te houden.

FC Utrecht won 6 van de laatste 7 Eredivisiepartijen.

FC Utrecht hield deze eeuw in Alkmaar in 1 Eredivisiewedstrijd het doel schoon. Dat was op 20 december 2014. Toen werd AZ met 0-3 geklopt door de ploeg uit de Domstad.

Voor AZ is FC Utrecht-thuis de 52ste officiële wedstrijd van dit seizoen. Alleen Ajax (zondag nummer 55) speelde deze jaargang meer officiële partijen.

Alleen het al gedegradeerde Go Ahead Eagles kreeg vanuit standaardsituaties dit seizoen meer doelpunten tegen (namelijk: 21) dan AZ: 20 stuks.

FC Utrecht kan voor de derde keer in de clubhistorie in een Eredivisieseizoen eindigen met meer dan 59 punten. In de seizoenen 1980/1981 en 2012/2013 (allebei gerekend volgens 3 punten-systeem) pakten de Utrechters 63 punten.

Het seizoen 1980/1981 was het enige waarin FC Utrecht hoger eindigde dan deze jaargang. Toen werd de FC nummer 3, dit seizoen eindigt het team onder leiding van trainer/coach Erik ten Hag op plek 4.

Van alle teams uit het linkerrijtje hield alleen Heracles Almelo minder vaak de nul (want: 5 keer) dan AZ: 6 maal.

Wout Weghorst heeft 13 doelpunten gemaakt in de Eredivisie dit seizoen en kan voor het tweede seizoen op rij clubtopscorer worden van een ploeg. Vorig seizoen was hij dat bij Heracles Almelo, met 12 treffers.

Bij FC Utrecht is Sébastien Haller de clubtopschutter, met eveneens 13 doelpunten. Hij kan voor het derde seizoen op rij de meest scorende speler worden van FC Utrecht.

FC Utrecht is gevrijwaard van schorsingen; al staan Willem Janssen en Yassin Ayoub wel op scherp. Bij AZ ontbreekt Ridgeciano Haps vanwege een schorsing en staan Mattias Johansson, Stijn Wuytens, Derrick Luckassen en Alireza Jahanbakhsh op scherp.