Over de wedstrijd tegen Feyenoord O19 kunnen we kort zijn: Niet goed tot heel slecht. Niet goed tot heel slecht qua beleving, niet goed tot heel slecht qua focus, niet goed tot heel slecht qua voorbereiding, niet goed tot heel slecht qua uitvoering.

Het is goed te merken dat er in de hoofden van de spelers allerlei andere zaken de boventoon voeren, of dat nou een stapje hogerop of een stapje terug is. Feit is dat het niemand vandaag gelukt is om een voldoende te halen, laat staan te scoren.

Nou ja, dat laatste is niet helemaal waar. Het lukte Sylian Mokono wél om vandaag te scoren: hij deed dat met een fraaie kopbal, over zijn eigen doelman Jordi Haneveld heen, in eigen doel dus. Daarbij zag Haneveld er ook niet goed uit. 

Daarmee kwam Feyenoord in een zetel terecht. Zij hoefden alleen maar het geduld op te brengen om op het juiste moment toe te slaan. Dat deden zij na de eigen goal van Mokono nog 2 keer, zodat als eindstand 4-0 op het bord kwam te staan.

"Slappe hap! Dat is wat ik er van vind" aldus een teleurgestelde trainer Robert Wijnands. "Vooraf heb ik er nog zo voor gewaarschuwd. Wees alert. Laat je niet afbluffen. Ga er scherp in. Niets, maar dan ook niets van terug gezien. Niet van de eerste jaars spelers en ook zeker niet van de tweede jaars. En juist die laatste categorie zou in een wedstrijd zoals deze de kar moeten trekken. Maar juist zij lieten het afweten. Nee, ik heb het vandaag niet gezien".

Feyenoord O19 - FC Utrecht O19 4-0

FC Utrecht O19
Jordi Haneveld, Sylian Mokono (81. Cas Odenthal), Dehninio Muringen, Ruben Hoogenhout, Gabriel Culhaci (46. Nadir Achabar), Khalid Khajouli (15. Jasper Beekhuis), Ronaldo Lima Duarte Lopes (65. Andrew Kanters), Nick Lim, Dereck Darkwa, Vinicius Cardoso Loureiro (46. Shayne Pattynama), Virgil Smith.