FC Utrecht strooiveld bij Yarden crematorium Daelwijck

10 mei 2017
Galgenwaardgras en stadionstoeltjes voor persoonlijk afscheid voetbalfans.
Yarden Gedenkpark en Crematorium Daelwijck en FC Utrecht hebben gisterenavond een FC Utrecht-strooiveld geopend. Het met Galgenwaardgras begroeide FC Utrechtveld ligt op het terrein van Gedenkpark Daelwijck en is voorzien van stadionstoeltjes en een speciaal ontworpen clubbeeld van kunstenaar Jelle Geertsma. Onder toeziend oog van tientallen genodigden, waaronder een aantal trouwe supporters, onthulde assistent-trainer Jean-Paul de Jong en trouwe supporter Marijke Hobbij, het beeld.
 
De speciaal ingerichte plek maakt het mogelijk voor FC Utrecht fans en hun nabestaanden om het afscheid écht persoonlijk te maken. Nabestaanden van FC Utrechtsupporters kunnen hier de as van hun overleden dierbare verstrooien en hun dierbare herdenken in een omgeving die het vertrouwde FC Utrecht uitstraalt.

Scheidend algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht was zichtbaar geraakt door het mooie strooiveld: "Voor velen is FC Utrecht niet alleen een voetbalclub, maar een deel van hun leven. De gedeelde passie en liefde voor de club zijn het kloppende hart voor de beleving van het voetbal. FC Utrecht supporter ben je letterlijk van de wieg tot aan de dood en het FC Utrecht-strooiveld is dan ook een eerbetoon aan onze overleden supporters die we voor altijd in ons rood-witte hart sluiten. Samen met Yarden willen wij de fans en nabestaanden tot steun zijn in tijden van afscheid en een plek bieden om in vertrouwde FC Utrecht sfeer hun dierbare te herdenken."
 
Persoonlijk afscheid         
Locatiemanager Harm Kamphuis van Gedenkpark en Crematorium Daelwijck: "Afscheid en emotie gaan net als sport en emotie vaak samen. Wij zien dit vaak bij bijeenkomen tijdens uitvaartdiensten in ons crematorium. Nabestaanden van voetbalfans leggen bijvoorbeeld vlaggen en sjaals van de voetbalclub rondom de kist om hun overleden dierbare een persoonlijk afscheid te geven. Yarden wil een persoonlijk afscheid voor iedereen toegankelijk maken. De speciaal ingerichte plek voor supporters van de Utrechtse voetbalclub maakt het mogelijk om het afscheid van overleden fans écht persoonlijk te maken, precies volgens de visie van Yarden. Dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder."