Het team van trainer Robert Wijnands schreef vandaag zijn 2e overwinning, want gewonnen werd van het Tilburgse Willem II. En daar was niets op af te dingen. Utrecht speelde met lef en flair, zette steeds druk vooruit en wist al snel het doel van Wessel Sprangers te vinden. In de 7e minuut leverde dat de 1-0 op.

Verantwoordelijke man daarvoor was Vinicius Cardoso Loureiro, die het de de Brabantse verdediging moeilijk maakte, waardoor Pieter Bogaers zich in de bal verslikte en Cardoso vrij baan verschafte richting doel. Hij scoorde op z'n Braziliaans: naar de lange hoek, via binnenkant paal en zo het doel in. 1-0.

Dat was het sein voor de Tilburgers om extra aan te zetten om zodoende snel de gelijkmaker te scoren, maar die fase doorstond Utrecht met gemak. Na zo'n 20 minuten was de Tilburgse storm gaan liggen en kon de thuisploeg zich nog meer manifesteren met goed veldspel, vooruit gericht en wist het zich daarmee de nodige kansen te creëren.

Dat deze aanpak vanmiddag goed werkte bleek na ruim een half uur spelen. Nu was het Jesse van Baal die zijn storende werk beloond zag en weer was het Pieter Bogaers die met deze felheid geen raad wist. Van Baal pikte de bal simpel af en verzilverde deze zelf gecreëerde kans prima. 2-0 was tevens de ruststand.

Terug in de kleedkamer maakte trainer Wijnands de ploeg zijn complimenten voor het vertoonde spel, maar hamerde er op dat we, behalve een voorsprong, nog steeds niets hadden.

Al rap in de 2e helft scoorde Willem II de aansluitingstreffer. Na een verkeerd verwerkte Tilburgse corner (Nick Lim's kopbal kwam totaal verkeerd terecht) was het voor invaller Gijs Toemen een koud kunstje de bal binnen te werken. 2-1 in de 47e minuut.

En zo golfde het spel vervolgens in de 2e helft op en neer. Dan weer grote kansen voor de thuisploeg, dan weer voor de bezoekers, met in de 64e minuut een levensgrote kans op de gelijkmaker voor Haji Tijani Adoma. Maar zijn schot was te onbesuisd om ook maar een beetje richting doel te gaan: de bal ging hoog over. Daar kwam de thuisploeg heel goed weg.

De voor Jesse van Baal ingevallen Dereck Darkwa liet zich voorin ook niet onbetuigd. Was het eerst de lat die zijn kopbal de weg versperde en een zekere goal voorkwam, even later werd hij door Jasper Beekhuis (ingevallen voor Ruben Hoogenhout) precies op het juiste moment en aan de juiste kant diep weggestoken. Darkwa liet zich deze kans niet ontnemen en zette de 3-1 op het scorebord.

In de slotfase probeerde Willem II nog wat te forceren, en bijna lukte dat ook, maar de 2 hele grote kansen waren aan hen echter niet besteed. En aan de andere kant had de goed ingevallen Andrew Kanters een grotere voorsprong op zijn schoen. Doelman Sprengers redde met een prima reflex.

Na afloop terug in de kleedkamer, roemde Robert Wijnands de uitstekende inzet en ieders bereidheid om vandaag tot een goed resultaat te komen. "Vooral de manier waarop we na de aansluitingstreffer ons uitstekend herstelden deed me goed. Met iets meer geluk scoren we veel meer dan de 3 goals van vanmiddag. Maar goed, al met al ben ik wel tevreden met deze lekkere overwinning."

Ongevraagd benoemde uw verslaggever voor deze gelegenheid Stijn Schilder, nu nog speler van FC Utrecht O17, tot Man of the Match. De manier waarop hij zich vandaag manifesteerde doet menig voetbalhart sneller slaan.

FC Utrecht O19 - Willem II O19 3-1
07. 1-0 Vinicius Cardoso Loureiro
33. 2-0 Jesse van Baal
47. 2-1 Haji Tijani Adoma
74. 3-1 Dereck Darkwa