De kop boven dit artikel dekt de lading volledig. Voor hen die het niet meer weten: de uitwedstrijd in Nijmegen werd door FC Utrecht O19 smadelijk en kansloos met 6-2 verloren. En het eergevoel, dat is waar trainer Robert Wijnands vandaag bij zijn spelers vooral aan appelleerde. Het eergevoel dat zegt dat er iets recht gezet moet worden. En niet tevergeefs: NEC O19 kreeg met 6-1 op z'n broek en kon onverricht ter zake afdruipen richting Nijmegen. "Het is écht jammer, dat de competitie op z'n einde loopt" aldus Wijnands. "We zitten er goed op, maar hebben nog maar één partij te gaan".

De wedstrijd was nog maar een paar minuten aan de gang toen de 1e kans zich al voordeed. Jesse van Baal pikte de bal van de laatste verdediger af en stoomde zo op doelman Maarten Paes af. Een vroege goal bleef uit, want via de doelman ging de bal naast. De kansen die NEC in het vervolg van de 1e helft kreeg, waren voornamelijk kansen die de Utrechters weggaven. Vooral veel onnodige vrije trappen, in de buurt van het eigen doel, waren gevaarlijk.

Maar FC Utrecht heeft Sylian Mokono. Wie zegt u? Sylian Mokono. Onthoudt die naam. Mokono besloot na ongeveer een half uur spelen dat het wel genoeg was zo, soleerde naar voren en sneed naar binnen. Vanaf ongeveer 20 meter haalde hij met links uit en verschalkte daarmee dezelfde doelman Paes. Niet slecht voor een rechtsback.

Maar de vreugde duurde niet zo lang. Na een onnodig weggegeven corner wist NEC te scoren. Nou ja, volgens scheidsrechter Weeda dan. Want zijn assistent vlagde voor een overtreding en bleef staan. En het publiek dat zo goed als op één lijn stond wist 100% zeker dat de bal niet achter de lijn was geweest. Doelman Jordi Haneveld had z'n werk dus uitstekend gedaan. Maar na overleg aan de zijkant besloot de leidsman dat het toch echt een doelpunt was. Foutje of niet? De beelden zullen het uitwijzen.

De thuisploeg liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Want in het 2e bedrijf waren het de invallers die behoorlijk van zich lieten spreken. Allereerst was daar Dereck Darkwa, die fijntjes diep werd weggestoken door Vinicius Cardoso Loureiro en (net als vorige week) met zijn eerste balcontact doel trof en zo zijn ploeg op voorsprong zette.

En toen was daar Mohamed Mallahi. Hij bekroonde zijn invalbeurt met 3 (!) doelpunten. De één nog fraaier dan de ander. En hij was ook nog betrokken bij misschien wel de mooiste goal van de middag, in ieder geval de mooiste qua uitvoering.

Die goal kwam op naam van Sylian Mokono. Zo'n 10 minuten voor tijd stak hij het veld over naar links, zette Mallahi met een splijtende crosspass (wéér met links) aan de rechterkant aan het werk en was er als de kippen bij om de bal binnen te werken, toen de voorzet van Mallahi bij de 2e paal belandde.

En dan zijn de overige talloze kansen nog niet eens uitvoerig aan de orde geweest. Werden die benut, dan was er een monsterscore neergezet. Nu bleef het bij een klinkende 6-1 overwinning waarmee de ploeg van het veld stapte. En daar kan iedereen mee thuis komen!

Robert Wijnands, ter afsluiting: "Ik ben trots op deze uitstekende teamprestatie. Waren we in de 1e helft wat timide en erg slordig, in de 2e helft zag ik daar weinig van terug. De jongens hebben op een goede manier sportieve wraak genomen voor de nederlaag in Nijmegen".

Het was vandaag de laatste thuiswedstrijd van deze competitie. Volgende week wacht de allerlaatste wedstrijd, uit tegen Sparta Rotterdam O19.

FC Utrecht O19 - NEC O19 6-1

27. 1-0 Sylian Mokono
40. 1-1 Lars Kramer
52. 2-1 Dereck Darkwa
70. 3-1 Mohamed Mallahi
74. 4-1 Mohamed Mallahi
76. 5-1 Sylian Mokono
90. 6-1 Mohamed Mallahi