'Europa-boost': goudkoorts in Utrecht

30 mei 2017
Dik 6.000 plekkies ook voor seizoen 2017/2018 veiliggesteld door Seizoenkaarthouders. Gouden Seizoenkaart meer in trek dan ooit.
Na de epische ontknoping van het voetbalseizoen 2016/2017 hebben gisteren meer dan 1.000 Seizoenkaarthouders hun plekkie voor de jaargang 2017/2018 veiliggesteld. In totaal zijn er nu meer dan 6.000 Seizoenkaarten over de toonbank gegaan. De eigen plekkies van jaarkaarthouders die nog niet hebben verlengd, blijven nog tot en met morgen (woensdag) 23.59 uur gereserveerd. Daarna begint de vrije verkoop.

“We merken dat behoorlijk wat Seizoenkaarthouders de afloop van de play-offs hebben afgewacht en nu kiezen voor een Gouden Seizoenkaart. Er heerst goudkoorts in Utrecht”, aldus woordvoerder Perry Hendriks. Die koorts valt prima te verklaren. Wie een Gouden Seizoenkaart heeft, heeft namelijk toegang tot alle thuiswedstrijden in de Eredivisie, KNVB Beker, Europa League en Jupiler League en pakt daarnaast nog diverse andere voordelen mee, zoals korting in de FC Utrecht Fanshop en het recht voor uitwedstrijden als eerste een kaart te kunnen kopen.

Het aantal Gouden Seizoenkaarthouders is inmiddels tot een recordhoogte gestegen, en de verwachting is dat dat aantal de komende dagen alleen maar verder zal toenemen. “We krijgen zelfs behoorlijk wat verzoeken van supporters die hun gewone Seizoenkaart al hadden verlengd, om alsnog te kunnen overstappen naar Goud”, geeft Hendriks aan. “Dat is uiteraard mogelijk.”

Nog tot en met morgen (woensdag) krijgen Seizoenkaarthouders de kans hun eigen plekkie voor seizoen 2017/2018 te verlengen tegen het tarief van het seizoen 2016/2017. Na woensdag 23.59 uur vervalt dat dubbele voordeel en komen alle niet verlengde plekkies in de openbare verkoop en gaan de tarieven van het seizoen 2017/2018 gelden.

Je kunt je FC Utrecht Seizoenkaart verlengen via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop in Stadion Galgenwaard. De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur.

Zou er een Tribuneklassement zijn, de Zuidtribune was koploper. Van de Seizoenkaarthouders op die tribune, heeft 72 procent zijn of haar jaarkaart al verlengd. De Cityside volgt met een verlengpercentage van 70. De derde plek is voor de Noordtribune, met 68 procent verlengingen. De Bunnikside sluit de rij met een verlengpercentage van 53.

Het vak waarin het hoogste percentage Seizoenkaarten is verlengd, is vak B: 81 procent. De vakken R (79 procent) en X (76 procent) maken het podium compleet.