In de catacomben van het Yanmar Stadion in Almere zocht FCUtrecht.nl contact met Jong FC Utrecht trainer Robin Pronk voor zijn kijk op de wedstrijd.

Zonde dat hier niet minimaal een punt meegenomen werd, dat is het gevoel dat overheerste na de wedstrijd tegen ‘De Zwarte Schapen’. "Met fases hebben we gedomineerd en hebben we kansen gecreëerd, helaas hebben we daar niet uit weten te scoren," aldus de oefenmeester van Jong. Over het resultaat bestaat logischerwijs teleurstelling, maar de manier van spelen kon Pronk wel bekoren: ‘’Met een jonge ploeg hebben we vrij volwassen gespeeld."

Het doelpunt van Jong FC Utrecht was er een om in te lijsten. Van der Moot legde in de 66e minuut aan voor een vrije trap en wist de bal vervolgens richting het kruis te sturen. ‘’Dat was een schitterende goal. Helaas hebben we niet kunnen scoren uit het veldspel. Als je veel de bal hebt en veelal acteert op de helft van de tegenstander, dan hoop je dat je ook via je positiespel scoort. ‘’

Samenvattend spreekt Pronk van een avond waarin te weinig rendement gehaald werd uit het overwicht dat Jong FC Utrecht in fases had.

Tweede Paasdag
Tot slot komt de oefenmeester terug op het positieve gevoel dat gewonnen werd uit een van de betere wedstrijden van dit seizoen: ‘’We hebben maandag weer een mooie wedstrijd. Ik hoop dat er op Tweede Paasdag veel mensen naar Stadion Galgenwaard komen. In Cambuur Leeuwarden treffen we net als vanavond een topploeg uit de Jupiler League. Daar kijken wij naar uit."