FCUtrecht.nl luisterde in het druilerige Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid naar de reactie van een teleurgestelde trainer Robin Pronk.

"Het was de eerste helft heel matig," zo laat de oefenmeester weten. "Misschien zelfs wel onvoldoende. We hebben ons met name de eerste helft heel slecht gepresenteerd. Daar ligt de basis van dit verlies. De tweede helft was de wedstrijd redelijk in balans, kom je nog terug tot 2-1 en probeer je nog wat dingen. Dat was nog enigszins acceptabel."

Pronk zoekt naar antwoorden, maar vindt die zo 1-2-3 niet: "De voorbereiding vullen we in zoals we die altijd invullen, dat was allemaal prima. Maar je ziet een aantal situaties in het veld en hoe een aantal individuele spelers dat wegzetten en dan krijg je zo'n totale teamprestatie. Ondermaats."

Natuurlijk, de jonge jongens en het moordende schema (vier wedstrijden in een korte tijd); het speelt allemaal mee. "Dat is het leren en het ontwikkelen. Dat is dit niveau, dat moet je kunnen brengen. Dat is het man worden. We weten inmiddels wie mee kunnen en wie niet. Dat zie je in dit soort wedstrijden. We moeten uiteindelijk met onze jonge selectie dit soort wedstrijd kunnen winnen en minder onafhankelijk worden van spelers uit de hoofdmacht. Het niveau moet omhoog. Voor nu is het genoeg gebleken, maar om volgend seizoen ook goed voor de dag te komen moet alles beter."