En weer is het FC Utrecht O19 niet gelukt de punten in de zak te houden. In de vrij ongelukkig verlopen terugwedstrijd tegen AZ O19 hadden de Alkmaarders na afloop de punten in handen. Ondanks 2 schoten op de lat, 2 afgekeurde goals en 2 niet gegeven strafschoppen wisten de Utrechters niet tot scoren te komen. Voeg daar de zich in onbalans bevindende wedstrijdleiding van vanmiddag bij en het plaatje is compleet: 0-3.

De thuisclub startte goed en wist al snel de weg naar het Alkmaarse doel te vinden. Maar meer dan een afgekeurd doelpunt van Ronaldo Lima Duarte Lopez leverde het niet op. Aan de andere kant moest doelman Jordi Haneveld in de 14e minuut in actie komen en redde hij bekwaam. Hij moest even later zijn meerdere erkennen in Jonatan Johnsson, die aan het einde van een vloeiende combinatie door het midden stond. Daar zag het er van Utrechtse kant verdedigend niet goed uit: 0-1 na 15 minuten spelen.

En even later verdubbelde de Alkmaarders de score. Aanvoerder Junior van der Velde veroorzaakte onnodig een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Teun Bijleveld schoot namens AZ raak, nadat de bal via een Utrechtse verdediger van richting werd veranderd. Doelman Haneveld was kansloos.

Naar het rustsignaal toe waren zowel Sylian Mokono als Dereck Darkwa niet gelukkig bij het afronden van hun acties. Mokono schoot net naast en Darkwa trof de lat.

In de rust predikte trainer Robert Wijnands het geloof in eigen kunnen. "Blijf op zoek gaan naar de aansluiting. We doen het goed, maar geluk ontbeert ons op dit moment. Maar blijf er in geloven," zo hamerde hij er bij zijn spelers op.

Dat leverde in de 2e helft een fors aantal kansen en mogelijkheden op. Meteen al na rust was het Mohamed Mallahi die de lat trof. En  omdat de Utrechtse ploeg volop vooruit speelde vielen er een flink aantal mogelijkheden te noteren. Maar meer dan dat werd het niet.

Na ruim een uur spelen speelde dezelfde Mallahi zich vanaf de rechterkant fraai in de 16 vrij en haalde hard uit. Doelman Maarten List had de bal niet meteen klem, maar was snel genoeg en voorkwam toch dat de inkomende Khalid Khajouli kon binnen tikken.

En na weer een onterecht afgekeurd doelpunt wegens vermeend buitenspel was de koek in de 68e minuut voor de Utrechters zo goed als op. AZ wist het net nog 1 keer te vinden en zette zo de geflatteerde 0-3 op het scorebord.

Na afloop was de teleurstelling van de muren te schrapen. Het afsluitende praatje van Robert Wijnands was dan ook kort: "We hebben er hard voor gewerkt, maar het mocht niet zo zijn. Dan is berusting in deze uitslag het enige wat resteert. Volgende week pakken we de draad weer op."

FC Utrecht O19 - AZ O19 0-3 (0-2)
15. Jonatan Jonsson 0-1
20. Teun Bijleveld 0-2
87. Ferdy Druif 0-3