Na 2 weken geen competitiepartij te hebben gevoetbald had FC Utrecht O16 er nu wel één op de rol staan: de thuiswedstrijd tegen FC Volendam O16. Dat liep uit op een monsterscore in Utrechts voordeel: 8-1.

Direct vanaf de aftrap heeft FC Utrecht O16 het betere van het spel en speelt de ploeg veelvuldig op de helft van de Volendammers. Door vroeg druk te zetten op de bal kan FC Utrecht O16 halverwege de eerste de helft de 1-0 scoren.

Na het openingsdoelpunt blijft FC Utrecht O16 het betere van het spel houden maar verzuimt het team uit de Domstad om meer kansen te creëren waardoor er in de eerste helft niet meer gescoord wordt.

In de tweede helft houden de Utrechters het betere van het spel en is het ook zorgvuldiger in de passing. Dat zorgt ervoor dat FC Utrecht O16 veelvuldig voor de goal van FC Volendam O16 komt en hierdoor kan de thuisploeg al snel na de rust de 2-0 scoren. Hierna zijn de bezoekers uit Volendam het kwijt en kan FC Utrecht O16 naar hartenlust steeds voor de goal van de oranje-zwarten opduiken en loopt de score al snel op naar 8-0 met mooie opgezette aanvallen en prachtige doelpunten.

Na de 8-0 zakt FC Utrecht O16 iets In. In de laatste minuut schieten de Utrechters de bal uit om een geblesseerde speler te laten behandelen. De spelers uit de Domstad verwachten de bal terug te krijgen maar FC Volendam O16 besluit om de bal niet terug te geven maar toch gebruik te maken van de onoplettendheid van FC Utrecht en redt zo de eer: 8-1.