Jong FC Utrecht speelt ook in het seizoen 2017/2018 in de Jupiler League. Dat is sinds vanavond (maandag) een feit. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk pakte de laatste drie punten die het nodig had voor het bereiken van dat Grote Doel door met 2-1 van FC Oss te winnen in Stadion Galgenwaard.

Ruimtes! Ruimtes! Ongekend! Jong FC Utrecht krijgt ze in de slotfase van de partij tegen FC Oss. De talenten uit de Domstad verzuimen er gebruik van te maken en besparen de Ossenaren een afstraffing. Maar er écht om malen, dat doen weinig Utrechters op het moment dat het laatste fluitsignaal klinkt. Dan is immers de 2-1 zege een feit en daarmee de doelstelling van seizoen 2016/2017 bereikt: Jong FC Utrecht verzekert zich van lijfsbehoud.

Venema scoort er twee
Het mooie is: dat heeft Jong FC Utrecht gedaan met spelers die veelal afkomstig zijn uit de eigen opleiding. Wat dat betreft is de partij tegen de Ossenaren een illustratieve. Het is namelijk de één dag eerder 18 jaar geworden Nick Venema uit Austerlitz die in Stadion Galgenwaard beide Utrechtse doelpunten voor zijn rekening neemt. Een gekruld schot levert al snel de 1-0 op, en tien minuten na de rust rost Venema de 2-1 tegen de touwen.

Boere’s doelpunt is niet genoeg
Tussendoor scoort de Osse doelpuntenmachine Tom Boere. Hij staat op slag van rust op de juiste plek en kan zo de 1-1 met z’n hoofd aantekenen. Het is één van de spaarzame kansen van de Ossenaren, die vooral vanuit stilstaande spelsituaties gevaar trachten te stichten. Maar daar is de Utrechtse achterhoede prima tegen opgewassen.

Vrijdag, maandag, vrijdag
In rap tempo volgen de wedstrijden elkaar voor Jong FC Utrecht op. Vrijdag alweer wacht het volgende duel. Dan gaat Pronk’s ploeg op bezoek in Flevoland bij Almere City FC. Op Tweede Paasdag, maandag dus, nemen de Utrechters het in Stadion Galgenwaard op tegen SC Cambuur. En weer vier dagen later? Dan is het alweer bal! Dan speelt Jong FC Utrecht uit tegen SC Telstar.

Jong FC Utrecht - FC Oss 2-1 (1-1)
8. Nick Venema 1-0
45. Tom Boere 1-1
55. Nick Venema 2-1

Toeschouwers: 604.

Scheidsrechter: Christian Mulder.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Joost Meendering; Sean Klaiber, Maarten Peijnenburg, Edson Braafheid (82. Myenty Abena), Jeff Hardeveld; Darren Rosheuvel, Rick Mulder, Andreas Ludwig, Sylla Sow; Dani van der Moot (67. Mitchell van Rooijen), Nick Venema (74. Hamza Boukhari).

Opstelling FC Oss:
Jordy Deckers; Jochem Jansen, Lorenzo Piqué, Dennis Janssen (77. Richard van der Venne), Dean van der Sluys; Dominique Kivuvu, Rick Stuy van den Herik, Fatih Kamaci (67. Boban Lazic); Istvan Bakx, Tom Boere, Justin Mathieu.