Van de laatste 20 Eredivisiewedstrijden tussen Feyenoord en FC Utrecht, wonnen de Utrechters er precies 1. Dat was op 24 augustus 2014, in De Kuip. Toen gingen de punten mee naar de Domstad en maakten Nacer Barazite en Rodney Antwi de doelpunten namens de bezoekers.

FC Utrecht heeft 4 Eredivisiewedstrijden op rij gewonnen. In deze reeks slikten de Utrechters slechts 1 tegendoelpunt.

Geen ploeg verzamelde de laatste 4 speelrondes zoveel punten als FC Utrecht (12). Ajax en PSV volgen met 10 punten uit 4 duels.

De vorige keer dat FC Utrecht en Feyenoord elkaar troffen, werd het in Stadion Galgenwaard 3-3. Het gelijkmakende doelpunt dat Michiel Kramer maakte in de 99ste minuut, was de laatste treffer allertijden in de Eredivisie.

Feyenoord verloor in de Eredivisie, thuis én uit, nog nooit van FC Utrecht in een seizoen waarin het de landstitel pakte.

Lukt het FC Utrecht van Feyenoord te winnen, dan evenaart het een clubrecord van 5 opeenvolgende Eredivisie-overwinningen, neergezet in november-december 2000.

Feyenoord verspeelde in de laatste 6 speelrondes 8 punten. In de 24 speelrondes ervoor lieten de Rotterdammers in totaal 9 punten liggen.

FC Utrecht heeft nu 53 punten. Dat zijn er net zoveel als in heel seizoen 2015/2016. In de laatste 10 seizoenen verzamelde FC Utrecht alleen in de jaargang 2012/2013 meer punten.

FC Utrecht pakte in de laatste 6 speelrondes meer punten dan Feyenoord: 13 om 10.

In de laatste 20 seizoenen lukte het Feyenoord 1 keer om de laatste 4 Eredivisieduels allemaal te winnen.

FC Utrecht staat op plaats 4 in de Eredivisie. De laatste keer dat FC Utrecht een top 4-notering neerzette, was in het seizoen 1990/1991.

Jens Toornstra scoorde namens Feyenoord dit seizoen 13 keer. Al die doelpunten maakte de international in De Kuip. Toornstra speelde voor FC Utrecht 48 Eredivisiewedstrijden. Daarin maakte hij 18 doelpunten.

Alleen Ajax en Feyenoord kregen na de winterstop minder doelpunten tegen dan FC Utrecht.

Dirk Kuyt speelde 160 Eredivisieduels voor FC Utrecht en scoorde 51 keer voor de ploeg uit de Domstad. Voor Feyenoord maakte de international 99 competitiedoelpunten.

De laatste 4 keer dat Kuyt tegen FC Utrecht speelde, kwam hij steeds tot scoren.

Sébastien Haller speelde 4 Eredivisiewedstrijden tegen Feyenoord en scoorde tegen de Rotterdammers 5 keer. Tegen geen enkele ploeg maakte Haller zoveel Eredivisiegoals als tegen Feyenoord.

Feyenoord’s assistent-trainer Jan Wouters is een geboren Utrechter. Hij speelde 166 Eredivisieduels voor de Utrechters en scoorde 20 keer namens de FC uit de Domstad.  

Nicolai Jørgensen, spits van Feyenoord, is op dit moment Eredivisietopscorer met 19 treffers. Nog nooit werd een Deen topscorer van Nederland.

De Feyenoorders Steven Berghuis, Bilal Basacikoglu en Tonny Vilhena staan op scherp. Bij FC Utrecht keert Giovanni Troupée terug van een schorsing en staan Wout Brama, Yassin Ayoub en Willem Janssen op scherp.