Vandaag ging de selectie van trainer Robert Wijnands richting Wijdewormer voor de uitwedstrijd tegen AZ O19. Aangevuld met Fabian de Keijzer en Tommy St. Jago van FC Utrecht O17, was deze selectie nog jonger geworden dan eerder.

Op het prachtige complex van AZ begonnen de bezoekers de wedstrijd ietwat rommelig. Vooral verdedigend was FC Utrecht zoekende naar de juiste samenwerking. Toch kon Nick Lim in de 17e minuut een prima voorzet geven op Jesse van Baal die nog beter binnen kopte: 0-1. Lang kon er niet van de voorsprong geprofiteerd worden want door minder goed verdedigen aan Utrechtse kant kon AZ O19 al 5 minuten later de 1-1 maken.

In de 29e minuut kwam Ruben Hoogenhout goed op door het midden en bediende vervolgens Mohamed Mallahi op rechts, die door zijn mooie voorzet Khalid Khajouli de 1-2 zag binnen koppen. Lang mocht ook deze voorsprong niet duren want de scheidsrechter gaf 2 minuten later een strafschop aan de thuisploeg vanwege een overtreding van keeper Fabian de Keijzer. De 2-2 was een feit.

Vlak voor de rust kreeg FC Utrecht een corner te nemen en daarbij liet de keeper van AZ de bal los. En daar wist Sylian Mokono wel raad mee: 2-3 vlak voor rust!

In de tweede helft ging FC Utrecht op zoek naar de 2-4 maar slaagde daar niet in. Een 2 tegen 1 situatie werd helaas niet goed uitgespeeld en ook ’n schot van invaller Mounir Mounji ging via de binnenkant paal nét niet binnen.

Onnodig balverlies op de middenlijn leverde AZ een countermogelijkheid op. Maar na een mislukte ingreep van een Utrechtse verdediger in het strafschopgebied, waarbij noch de bal noch de aanvaller van AZ werd geraakt, gaf de scheidsrechter de thuisploeg een cadeautje in de vorm van een tweede penalty: 3-3. En even later was het gedaan, toen, na een onnodig foute ‘kaats’ op de helft van de tegenstander, AZ er weer snel uit kon komen en zelfs de 4-3 kon maken! Dat was behoorlijk balen voor de hard werkende Utrechtse ploeg, want geen loon naar werken.

Na afloop analyseerde trainer Wijnand: "Er is hard gewerkt is door deze jonge Utrechtse ploeg, maar we staan wel weer met lege handen. Deze keer vooral door een aantal onnodige eigen fouten en dat moet er echt uit. Maar goed. Volgende week komt AZ naar Utrecht dus een mooie gelegenheid om revanche te nemen."

AZ O19 - FC Utrecht O19 4-3 (2-3)
17.  0-1 Jesse van Baal