"Sinterklaas en Zwarte Piet zijn vroeg dit jaar! We hebben 2 doelpunten weggegeven, waarvan één op een presenteerblaadje. Zoiets heb ik nog niet eerder gezien. Om wedstrijden te winnen moet je top zijn en dat waren wij vandaag niet de hele wedstrijd. Om wedstrijden te winnen moet je weinige kansen die je creëert ook benutten. Wij hebben dat vandaag nagelaten.  Wij wachten dus nog steeds op de eerste overwinning".

Zo vatte een teleurgestelde trainer Robert Wijnands de vanmiddag gespeelde wedstrijd tegen Ajax O19 samen. De partij werd met 0-2 verloren.

Tot de openingstreffer van Zian Flemming in de 18e minuut ging het van Utrechtse zijde er goed op. Er werd vol druk naar voren gezet, maar dat leverde weinig op. Utrecht was slordig aan de bal. Alles ging te gehaast en in een veel te hoge versnelling.

Toch waren er aan beide kanten kansen en mogelijkheden maar die waren in de 1e helft aan de Utrechtse voorwaartsen in ieder geval niet besteed. Het Ajax van vanmiddag zorgde weliswaar voor veel gevaar, maar was niet top en wist de vele kansen toch ook niet te benutten. Daar hadden zij uiteindelijk de hulp van de thuisploeg bij nodig.

Utrecht kwam met moeite onder de druk van de Amsterdammers uit en kon in de 1e helft voorin nauwelijks een vuist maken. Het veldspel was slordig en erg onrustig. In de rust wisselde trainer Wijnands twee keer. Dehninio Muringen en Vinicius Cardoso Loureiro bleven in de kleedkamer achter en in hun plaats kwamen Sylian Mokono en Khalid Khajouli. Dat bracht in de 2e helft meer power, meer flair in de ploeg.

In het tweede bedrijf werd er zichtbaar veel meer strijd geleverd. Er werd geknokt voor iedere meter en er werd druk op de opbouw van de Amsterdammers gezet, die daar met regelmaat niet echt raad wisten. Jammer genoeg leidde het tot maar kleine succesjes.

Doordat Ajax wel veel kansen creëerde maar zelf het net niet kon vinden, bleef het tot in de laatste minuten spannend. Maar een uiterst knullig en amateuristisch uitgevoerde vrije trap in de 89e minuut leverde hen balbezit op en zij braken met 5-6 spelers uit tegenover 2-3 Utrechtse verdedigers. In eerste instantie kon de Utrechtse defensie het tij nog keren, maar ze moesten buigen voor het schot in de verre hoek van Martijn Kaars.

En zo kon het gebeuren dat de Amsterdammers na 90+2 minuten als winnaars van het veld stapten. Dankzij twee doelpunten, fraai verpakt in nog mooier cadeaupapier.

FC Utrecht O19 - Ajax O19 0-2
18. 0-1 Zian Flemming
89. 0-2 Martijn Kaars