Op zaterdag 1 april stond de voorlaatste wedstrijd van de kampioenspoule op het programma. Tegen Vitesse op het mooie complex Papendal. Om landelijk kampioen te kunnen worden moest deze wedstrijd gewonnen worden door FC Utrecht. De wedstrijd is verdeeld over 4 blokjes: twee keer Twin Games en twee keer elf tegen elf op een groot veld.

Binnen de Twin Games gingen Vitesse en FC Utrecht gelijk op. Vitesse zette vroeg druk waardoor en stoorden in de opbouw van FCU. Zowel Vitesse als FC Utrecht wonnen  een Twin Game blokje en twee keer werd het gelijk.

Op het grote veld had FC Utrecht het overwicht. Ze beloonden zichzelf hier twee keer voor met winst. FCU kwam er een paar keer snel uit met mooie steekpasses en was daardoor gevaarlijk. Vitesse maakte het nog spannend door een afstandsschot dat via de lat terug in het veld kwam en door een Vitesse speler werd ingelopen.

FC Utrecht staat er goed voor in de kampioenspoule. 11 april reist de ploeg uit de Domstad af naar het Spaanse Mallorca voor een meerdaags toernooi. Op 22 april staat de kraker tegen Ajax op het programma.