Trainer Ruud Heus was na afloop van de wedstrijd van zijn ploeg tegen ADO Den Haag een tevreden coach: “Naast de strijdlust die de jongens elke week wel laten zien, hebben we vandaag ook mooie aanvallen op de mat gelegd. Ik vond dat we het nog onnodig spannend hebben gemaakt, alhoewel we ook in de slotfase heel weinig weggaven. De overwinning was dan ook meer dan verdiend.”

En daar was geen woord van gelogen. FCU had vanaf de aftrap het initiatief, schiep zich kansen maar was slordig in de afronding. Na een kwartier spelen werd spits Amoros Nshimirimana diep gestuurd, zijn inzet werd door de uitstekende Haagse goalie Kai Hilverink tot hoekschop verwerkt. De hoekschop leverde niets op. Niet veel later kreeg FCU nog een betere mogelijkheid, maar ook nu was Hilverink niet te passeren, hij dook bij de strafschop van Dino Janssen naar de goede hoek.

En vlak voor rust kon een kopbal van dezelfde Janssen niet zorgen voor de verdiende Utrechtse voorsprong, via de paal en Hilverink werd de bal tot hoekschop gewerkt. Daar tussendoor had ADO ook een tweetal uitstekende mogelijkheden gekregen, maar ook aan Utrechtse zijde bleek de doelman niet te passeren: Joey Houweling voorkwam een Haags doelpunt in de twee 1:1 situaties.

Na rust ook een beter FC Utrecht, dat na een tiental minuten dan toch op voorsprong kwam. Nshimirimana soleerde het Haagse strafschopgebied in en kon alleen op onreglementaire wijze worden gestopt. Tegen de strafschop van aanvoerder Cas Odenthal was Hilverink dit keer kansloos. ADO probeerde het daarna veel met de lange bal, maar kon de Utrechtse verdediging niet verontrusten en een kwartier na het eerste Utrechtse doelpunt leek de wedstrijd beslist toen Dino Janssen de voorsprong verdubbelde, nadat hij een voorzet van Nshimirimana in het uiterste hoekje had geprikt.

Toch werden het nog een aantal spannende minuten, omdat de aansluitingstreffer 10 minuten voor tijd viel: een Haagse vrije trap werd van richting veranderd en maakte van Houweling een kansloze doelman. De Hagenaren maakten zich echter drukker om de scheidsrechter dan over hun eigen spel en Utrecht trok de voorsprong moeiteloos over de streep.
Volgende week komt PSV naar Zoudenbalch, de aanvang is 15 uur, maar de wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van Rivierwijkers.

FC Utrecht O17 - ADO Den Haag O17 2-1 (0-0)
49. Cas Odenthal (strafschop) 1-0
63.  Dino Janssen 2-0
70.  Lorenzo van Kleef 2-1