FC Utrecht O9 trad op zaterdagochtend in de bossen van Nijmegen aan tegen het gecombineerde team van NEC en FC Oss. Met op de achtergrond het vuurwerk en gezang van de supporters voor de laatste training voor de Gelderse derby begon de wedstrijd in balans. De teams waren aan elkaar gewaagd maar het was NEC/FC Oss dat met een kleine voorsprong de rust in ging.

Met een gewijzigde opstelling begon FC Utrecht voortvarend aan de tweede helft. De toon werd al direct gezet, met een snel doelpunt direct na het begin van het derde blokje, waarbij de ver uitgekomen keeper van NEC met een schot van ver werd verrast. De rest van de tweede helft bleef FC Utrecht dominant en wist het dankzij de snelle omschakeling veel kansen te creëren; de eindstand in blokjes was uiteindelijk 3-8 in het voordeel van FC Utrecht.