Het beloftenteam van FC Utrecht verloor vanmiddag (maandag) van SC Cambuur. De Friezen, dé ploeg in vorm in de Jupiler League, zegevierden met 0-2.

Naar voren. Opvoeren die druk op dat doel van SC Cambuur. Verdediger eruit, aanvaller erbij. Jan-Willem Tesselaar voor Ali Ulusoy. Met nog twintig minuten op de klok is dat de zet die trainer/coach Robin Pronk doet. Op dat moment hangt de gelijkmaker in de lucht, en dat blijft in de fase die volgt ook zo.

Een grote grijze wolk
Maar dat Utrechtse doelpunt, dat is als een grote, grijze wolk. Je ziet ‘m, je haalt de was binnen, draait het zonnescherm in, doet de ramen dicht en constateert een half uur later dat de zon weer stralend aan de hemel staat en dat er geen druppel is gevallen. Het doelpunt komt er niet. Keeper Harm Zeinstra wordt zelfs amper gedwongen tot handelend optreden. Jong FC Utrecht blaft, maar bijt niet.

Beter voor elkaar
Wat dat betreft hebben de Friezen de boel beter voor elkaar. Die spelen alles behalve indrukwekkend, maar halen maximaal rendement uit een paar kansen. Het eerste doelpunt valt halverwege de eerste helft. Sander van de Streek kopt vanuit een hoekschop op de paal en hoewel de bal daarna weer terug het veld in komt, is-ie over de lijn geweest, zo geeft de assistent-scheidsrechter aan: goal, 0-1.

Tissoudali maakt gebruik van de ruimte
De tweede treffer van de Friezen, daar is geen grensrechter voor nodig om die te constateren. Hij valt een minuut voor tijd, en wordt door Tarik Tissoudali gemaakt. De invaller breekt door de laatste Utrechtse linie en schiet binnen: 0-2. Hij maakt gebruik van de ruimte die ontstaat doordat Jong FC Utrecht flink druk naar voren zet. ‘Alles of niets’, heet dat. In dit geval loopt het uit op niets voor de Utrechters.

Vrijdag: Telstar-uit
Vrijdag staat voor Jong FC Utrecht de volgende partij op het programma. De ploeg van Pronk gaat die dag op bezoek bij Telstar.

Jong FC Utrecht - SC Cambuur 0-2 (0-1)
22. Sander van de Streek 0-1
89. Tarik Tissoudali 0-2

Gele kaarten: Jergé Hoefdraad, Jordy van Deelen (SC Cambuur)