Wiegman selecteert 23 Leeuwinnen voor oefenduel in Stadion Galgenwaard

27 maart 2017
Meer dan helft van speelsters Nederlandse selectie in buitenlandse topcompetities actief.
De 23 Oranje Leeuwinnen die op vrijdag 7 april mogelijk in actie komen tijdens de interland Nederland - Frankrijk in Stadion Galgenwaard zijn bekend. Bondscoach Sarina Wiegman maakte vandaag bekend uit welke speelsters haar keurkorps bestaat.

Wat opvalt is dat van de 23 geselecteerde speelsters meer dan de helft - 12 om precies te zijn - in het buitenland actief is. Zes Oranje Leeuwinnen spelen in de Engelse competitie, 2 in Zweden, 2 in Frankrijk en 2 in Duitsland, onder wie gekend goalgetter Vivianne Miedema van FC Bayern München.

Bestel HIER je kaarten voor de interland Nederland - Frankrijk, die op vrijdag 7 april in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur begint.

Op de wereldranglijst voor nationale vrouwenvoetbalteams staat Nederland op plek 12. Frankrijk, dat op vrijdag 7 april in Stadion Galgenwaard de tegenstander is van de Oranje Leeuwinnen, bezet op diezelfde ranking plaats 3.

De selectie van de Oranje Leeuwinnen voor de oefeninterland in Stadion Galgenwaard:
Lineth Beerensteyn (FC Twente), Mandy van den Berg (Reading FC, Engeland), Sheila van den Bulk (Djurgardens IF, Zweden), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier, Frankrijk), Daniëlle van de Donk (Arsenal, Engeland), Kika van Es (Achilles’29), Sisca Folkertsma (PSV), Loes Geurts (Paris Saint-Germain, Frankrijk), Jackie Groenen (FFC Frankfurt, Duitsland), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal, Engeland), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard, Zweden), Tessel Middag (Manchester City, Engeland), Vivianne Miedema (FC Bayern München, Duitsland), Jill Roord (FC Twente), Shanice van de Sanden (Liverpool, Engeland), Sherida Spitse (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal, Engeland), Siri Worm (FC Twente), Kelly Zeeman (Ajax).