Ondanks een hartverwarmende inzet heeft FC Utrecht O17 ook tegen FC Groningen niet drie punten weten te pakken. Op Zoudenbalch stond er na afloop een 2-2 stand op het scorebord. Gezegd moet worden dan deze eindstand de verhoudingen in het veld wel goed weergaf. Utrecht begon prima aan de wedstrijd en zette Groningen op eigen helft vast. Al na 7 minuten was dan ook de openingstreffer daar. Amoros Nshimirimana kreeg de bal uit de kluts en hoefde hem alleen maar in het lege doel te plaatsen, waarmee hij zijn eerste doelpunt bij O17 liet aantekenen.

Er was voor Utrecht geen vuiltje aan de lucht tot na een half uur spelen Groningen uit een standaard situatie eigenlijk voor het eerst voor het doel van Fabian de Keijzer kwam en de Utrechtse verdediging niet meedogenloos genoeg was om de bal weg te werken. De Groningse rechterspits Darlin van de Werff kreeg de bal plots voor zijn voeten en aarzelde niet: 1-1. Direct na rust volleerde middenvelder Mees Gootjes een afgeslagen hoekschop ineens in de bovenhoek en werd Utrecht in de achtervolging gedwongen.

Voetballend wilde het allemaal niet zo bij de mannen van trainer Ruud Heus, maar strijd is er altijd. Het was dan ook absoluut verdiend dat Dino Janssen na een half uur in de tweede helft een voorzet van Jayden Macnack op waarde schatte en de bal prima achter de Groningen goalie kopte. Utrecht kreeg daarna ook kansen op de volle winst maar een aantal malen stond toevallig een Gronings been een treffer in de weg. Omdat Utrecht niet veel meer weggaf, kwam er daarna in de stand geen verandering meer.

Trainer Ruud Heus kon leven met de uitslag: “We moeten eerlijk zijn: in balbezit is het allemaal veel te onrustig. Daarentegen geven we niet veel weg, maar bij standaard situaties moeten we veel alerter zijn en meedogenlozer in de duels. Over inzet en beleving ben ik wel heel erg tevreden en een compliment aan de jongens voor hun strijdlust die uiteindelijk toch weer de gelijkmaker opleverde is op zijn plaats”.

Scoreverloop:
“07  1-0  Amoros Nshimirimana
“29  1-1  Darlin van der Werff
“42  1-2  Mees Gootjes
“60  2-2  Dino Janssen
 
Opstelling FC Utrecht O17: Fabian de Keijzer, Mark Pabai, Tommy St. Jago, Reda Akmum, Marvin Renfurm (“78  Karam El Ayoubi), Philip van Grinsven, Tanay Uzan, Stijn Schilder, Amoros Nshimirimana (“74 Andrew Kanters), Jay van Ooijen (“41 Jayden Macnack), Dino Janssen.