Veertien weetjes over FC Utrecht - Willem II

31 maart 2017
Over Sébastien Haller, Yassin Ayoub, Obbi Oulare, Zsombor Kerekes en nog veel meer!
De laatste 8 keer dat FC Utrecht thuis tegen Willem II speelde in de Eredivisie, leverde dat winst op voor de ploeg uit de Domstad. Alleen tegen RKC Waalwijk (12 stuks), Excelsior (10 duels) en HFC Haarlem (9 edities) won FC Utrecht meer thuisduels op rij in de Eredivisie.

Willem II heeft op dit moment alleen een langere verliesreeks op bezoek bij PSV, waar het 13 keer op rij in de Eredivisie met lege handen bleef.

De laatste keer dat FC Utrecht thuis niet van Willem II won, was op 16 april 2006. Via Tom Caluwé kwamen de Utrechters toen in de eerste minuut nog wel op een 1-0 voorsprong, maar het duel liep uit op een sof: 1-4 werd het. Namens Willem II scoorden destijds Iwan Redan (2), Zsombor Kerekes en Martijn Reuser.

In totaal won FC Utrecht 17 van de 32 Eredivisiethuispartijen die het speelde tegen Willem II.

Willem II verloor van de laatste 4 uitwedstrijden die het speelde er 1: tegen FC Twente, en daar in Enschede werd het 2-1.

De laatste 8 goals die Willem II maakte in uitwedstrijden, werden door de Tricolores gescoord in de tweede helft.

Spits Obbi Oulare scoorde in de laatste 3 competitie-uitwedstrijden die hij speelde (1 keer namens SV Zulte Waregem, 2 maal als Willem II-speler).

Eerder dit seizoen was FC Utrecht in Tilburg te sterk voor Willem II. Sébastien Haller maakte in de blessuretijd de enige en dus winnende treffer: 0-1.

In de jaargang 2012/2013 won FC Utrecht voor het laatst in 1 seizoen zowel thuis als uit van Willem II.

In 2017 haalden alleen de teams uit de Traditionele Top Drie meer punten dan FC Utrecht, dat er 19 verzamelde.

FC Utrecht heeft 44 punten na 27 partijen. In de laatste 35 jaar had de club alleen in het seizoen 2012/2013 meer punten na 27 wedstrijden; namelijk 45. Toen werd de FC uit de Domstad vijfde en werd Europees voetbal via de play-offs bereikt.

Sébastien Haller heeft nog 1 doelpunt nodig om Stefaan Tanghe te evenaren als meest scorende buitenlander voor FC Utrecht in de Eredivisie. Fransman Haller maakte nu 39 Eredivisiegoals namens de FC uit Utrecht, terwijl Belg Tanghe voor in totaal 40 Eredivisiedoelpunten tekende namens FC Utrecht.

Yassin Ayoub kan de eerste middenvelder worden van FC Utrecht die scoort in 3 opeenvolgende Eredivisieduels sinds Stefaan Tanghe dat in 4 partijen in successie deed in 2002.

Bij FC Utrecht staan Yassin Ayoub, Sofyan Amrabat en Giovanni Troupée op scherp. Ook Willem II beschikt over een trio dat op de tellen moet passen: Jordy Croux, Dico Koppers en Funso Ojo zijn 1 gele kaart verwijderd van een schorsing.