Top 10: S├ębastien Haller evenaart Igor Gluscevic

22 maart 2017
Volgende speler in eeuwige clubtopscorersklassement al in vizier van Fransman.
Aanvaller Sébastien Haller van FC Utrecht heeft Igor Gluscevic geëvenaard als het gaat om het maken van Eredivisiedoelpunten voor de FC uit de Domstad. De Fransman deelt in de eeuwige Top 10 de negende plaats met de Montenegrijn.

Haller tekende afgelopen weekend in het Goffertstadion in Nijmegen tegen NEC voor de 0-3. Dat was de 39ste Eredivisietreffer die de 22-jarige aanvaller uit Ris-Orangis maakte in Utrechtse dienst. Daarmee kwam Haller op gelijke hoogte met Gluscevic; al had de gewezen spits uit Montenegro daar meer wedstrijden (84) voor nodig dan Haller (76).

Het volgende ‘doelwit’ is binnen bereik voor Haller. Op de topscorerslijst allertijden is Stefaan Tanghe terug te vinden op plaats 8. De Belg maakte tijdens zijn verblijf in de Domstad 40 Eredivisiegoals. Dat maakt van Tanghe vooralsnog de meest scorende buitenlandse speler van FC Utrecht allertijden. Maar die eretitel zou binnenkort dus zomaar voor Sébastien Haller kunnen zijn!

De All Time Eredivisietopscorerslijst van FC Utrecht:

  • 1) Leo van Veen, 153 doelpunten
  • 2) John van Loen, 52 doelpunten
  • 3) Dirk Kuyt en Ton de Kruijk, 51 doelpunten
  • 5) Michael Mols, 50 doelpunten
  • 6) Willy Carbo, 44 doelpunten
  • 7) Erik Willaarts, 42 doelpunten
  • 8) Stefaan Tanghe, 40 doelpunten
  • 9) Sébastien Haller en Igor Gluscevic, 39 doelpunten