Selectie Frankrijk Vrouwen voor partij in Stadion Galgenwaard bekend

27 maart 2017
Bondscoach Olivier Echouafni selecteert speelsters van onder meer topclubs Paris Saint-Germain, Olympique Lyon en VfL Wolfsburg.
Bondscoach Olivier Echouafni van Frankrijk Vrouwen heeft een selectie van 23 speelsters samengesteld voor de vriendschappelijke interland van volgende week vrijdag in Stadion Galgenwaard. Tot zijn keurkorps behoren diverse speelsters van de topclubs Paris Saint-Germain en Olympique Lyon en één voetbalster die buiten Frankrijk speelt; voor VfL Wolfsburg.

Het vrouwenvoetbalteam van Frankrijk behoort tot de crème de la crème van het mondiale topvrouwenvoetbal. De ploeg staat op de wereldranglijst op plek 3; achter Duitsland en de Verenigde Staten. Wat dat betreft is de partij van volgende week vrijdag voor de Oranje Leeuwinnen een prachtig meetmoment, exact 100 dagen voor de start van het EK voor vrouwen.

Bestel HIER je kaarten voor de vrouweninterland Nederland – Frankrijk, die op vrijdag 7 april in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur begint.

De selectie van Frankrijk Vrouwen voor het duel met de Oranje Leeuwinnen in Stadion Galgenwaard:
Doelvrouwen: Sarah Bouhaddi (Olympique Lyon), Méline Gerard (Olympique Lyon), Laëtitia Philippe (Montpellier).
Verdedigers: Laura Georges (Paris Saint-Germain), Jessica Houara (Olympique Lyon), Sakina Karchaoui (Montpellier), Griedge Mbock Bathy Nka (Olympique Lyon), Eve Perisset (Paris Saint-Germain), Wendie Renard (Olympique Lyon), Aissatou Tounkara (FCF Juvisy).
Middenvelders: Camille Abily (Olympique Lyon), Elise Bussaglia (VfL Wolfsburg, Duitsland), Onema Grace Geyoro (Paris Saint-Germain), Kheira Hamraoui (Olympique Lyon), Amandine Henry (Paris Saint-Germain), Claire Lavogez (Olympique Lyon), Amel Majri (Olympique Lyon), Gaëtane Thiney (FCF Juvisy).
Aanvallers: Camille Catala (FCF Juvisy), Marie-Laure Delie (Paris Saint-Germain), Kadidiatou Diani (FCF Juvisy), Eugénie Le Sommer (Olympique Lyon), Elodie Thomis (Olympique Lyon).