Een lange lijst geblesseerden, een schorsing en een aantal dragende spelers die doorgeschoven zijn naar Jong FC Utrecht. Dan blijft er een groep met voornamelijk 1e jaars spelers over, aangevuld met nog maar een enkele 2e jaars, maar voornamelijk met spelers van FC Utrecht O17. 

En daar wrong vanmiddag in Nijmegen de schoen: tegenstander NEC O19 kon beschikken over een complete en fitte groep van voornamelijk 2e jaars spelers en dat heeft FC Utrecht O19 geweten: eindstand 6-2. 

Een geflatteerde uitslag, vraagt u? Nou nee. NEC had de score misschien wel verder kunnen uitbouwen. Maar in het laatste gedeelte van de wedstrijd, mede dankzij de goede invalbeurten van Jesse van Baal en Khalid Khajouli, rechtte Utrecht de rug en kon het zich behoeden voor een grotere achterstand. Goals van Jesse van Baal en Rashaen de Windt maakten de uitslag iets dragelijker voor de gasten.

"Wij zijn vandaag op alle fronten afgetroefd. De mindset van NEC was vele malen beter maar dat is niet zo gek: het is een ingespeelde groep en daar was bij ons vandaag geen sprake van," zo liet trainer Robert Wijnands na afloop optekenen. "Maar de feiten liggen er wel en daar kunnen wij mee aan de slag". 

NEC/FC Oss O19 - FC Utrecht O19 6-2
12. 1-0 Dani Theunissen
30. 2-0 Lars Kramer
35. 3-0 Lars Kramer
55. 4-0 Max Bakker
62. 5-0 Killian Koesni
63. 5-1 Rashaen de Windt
75. 6-1 Roy v.d. Sar
90. 6-2 Jesse van Baal

FC Utrecht O19

Jordi Haneveld, Mark Pabai (70. Khalid Khajouli), Ruben Hoogenhout, Nadir Achahbar, Gabriel Culhaci, Jasper Beekhuis (46. Cas Odenthal), Tanay Uzan, Mounir Mounji (37. Rashaen de Windt), Dereck Darkwa (75. Jesse van Baal), Vinicius Loureiro Cardoso (66. Marvin Renfurm), Ronaldo Lima Duarte Lopes.