FC Utrecht O19 keerde onverricht ter zake terug uit Tilburg. Van Willem II O19 werd met 2-0 verloren. Beide doelpunten waren weggevertjes als gevolg van matig (uit)verdedigen. Als gevolg hiervan bezet de ploeg de laatste plek in de kampioenspoule, met 1 punt uit 4 wedstrijden. Ajax, Feijenoord en PSV kwamen al eerder langs, tegen AZ moet nog worden ingehaald.

"Wij hebben vandaag wel wat gecreëerd" aldus trainer Robert Wijnands, "maar het was allemaal te magertjes. Wel blaffen, maar niet bijten, zal ik maar zeggen. Ja, en als je dan ziet hoe wij de 2 doelpunten op een presenteerblaadje weggeven, dan wordt je daar ook niet vrolijk van". 

En dat terwijl er vanaf het begin, zeg tot aan de 1e goal van Willem II, geen vuiltje aan de lucht was. Maar na de openingsgoal sloop er spanning in de ploeg, en was ze het goede gevoel kwijt waarmee het de wedstrijd was begonnen.

Was er dan helemaal niets te melden vandaag? Ja zeker wel. Bijvoorbeeld de 200% kans van Dereck Darkwa in de 21e minuut, waarbij hij volledig vrij kon inschieten. Jammer genoeg raakte hij een verdediger die op de doellijn stond.

En Mohamed Mallahi, die in het laatste kwartier van de wedstrijd aan een solo begon, maar op een cruciaal moment het overzicht niet had om de bal terug te leggen. Nu was de maximale score een corner. Maar verder was het erg dunnetjes.

En ook de redding van Jordi Haneveld, die een grotere uitslag voorkwam door in de slotminuten prima met zijn been te redden, mocht er wezen.

"Het verschil met Willem II was vandaag, dat zij wél vol druk zetten op de bal en daarbij de 2e bal veroverden. En dat zij net een stapje extra zetten om hun duels te winnen. Zij hadden wél de overtuiging, wij hadden dat veel te weinig en waren niet bij machte het tij te keren. Hier ben ik goed ziek van", zo analyseerde een teleurgestelde Wijnands na afloop.

Willem II O19 - FC Utrecht O19 2-0
23. 1-0 Zakaria Aboukhlal
56. 2-0 Jerdey Hilterman

FC Utrecht O19
Jordi Haneveld, Sylian Mokono (80. Rida Azzouz), Ruben Hogenhout, Junior van der Velden, Gabriël Culhaci, Dehninio Muringen (64. Nadir Achahbar), Jasper Beekhuis, Nick Lim, Dereck Darkwa, Vinicius Cardoso Loureiro (64. Mounir Mounji), Mohamed Mallahi.