Vanaf het begin werd er door FCU direct goed druk op Almere City gezet.  Hierdoor had FCU het betere van het spel heeft en kwam Almere moeilijk aan voetballen toe. Door het goede drukzetten kwam FCU al snel op 1-0. Hierna kreeg FCU nog voldoende kansen maar lukte het niet om te scoren.  Almere kon hiervan profiteren en scoorde 1-1. Door aandringen van FCU kon voor rust de 2-1 gemaakt worden
.
In de 2de helft probeerde FCU nog meer voor het doel te komen van Almere. Vooral omdat het goed bleef voetballen kwam FCU tot een waar doelpuntenfestijn. Al snel liep de score uit naar 5-1. Vor de gasten was het maar goed dat FCU niet alle kansen benutte want anders had de uitslag nog veel hoger kunnen uitvallen. Gezien het totale wedstrijdbeeld verdiende FCU deze hoge uitslag. Volgend weekend de zondagwedstrijd uit tegen FC Twente.