Trainer Ruud Heus zag zijn FC Utrecht O17 bijna met lege handen terugkeren uit Den Haag. Bijna, maar gelukkig schoot Dino Janssen 10 minuten voor tijd de gelijkmaker binnen en als de scheidsrechter de regels had toegepast was een overtreding op Stijn Schilder vlak voor tijd bestraft met een strafschop en had FCU nog de kans gehad de volle drie punten uit het vuur te slepen. “Als we hier hadden verloren, dan was dat echt schlemielig geweest, want we hebben echt bij vlagen goed gevoetbald, maar als je zo de doelpunten weggeeft dan is daar niet tegenaan te voetballen”, aldus Heus, die zijn ploeg na afloop complimenteerde met de getoonde strijdlust en de ‘wil om te winnen’.

FC Utrecht wilde tegen ADO waken voor een slecht begin, zoals vorige wedstrijd tegen Feyenoord, toen het al na negen minuten met 3-0 achterstond. Alle goede bedoelingen ten spijt, maar na amper drie minuten lag de bal alweer achter keeper Fabian de Keijzer. ADO spits Hugo Botermans kon de eerste beste corner geheel vrijstaand inkoppen. Nu herstelde Utrecht zich gelukkig wel snel, want een aantal minuten later was het gelijk. Cas Odenthal stoomde van achteruit op, ging een één-twee aan en zijn voorzet werd door een Haagse verdediger in eigen doel gewerkt. Utrecht was daarna het grootste gedeelte van de eerste helft de betere partij, het stond compact en kwam er regelmatig met goed opgezette aanvallen uit. Doelpunten bleven voor rust echter verder uit. De grootste kans daarbij op een doelpunt  was voor de doorgebroken Stijn Schilder, maar zijn scoringskans werd hem onreglementair ontnomen. Daar waar menigeen een rode kaart verwachtte voor de Haagse boosdoener, trok de scheidsrechter echter slechts een gele kaart.

Hoewel trainer Heus zijn manschappen in de rust erop wees, dat er weer scherp moest worden begonnen, was het binnen twee minuten weer raak voor ADO. En ook nu kon Utrecht zich dat zichzelf aanrekenen: linksachter Christopher Mamengi speelde veel te slap terug op keeper Fabian de Keijzer en die laatste maaide over de bal heen, zodat ADO spits Hugo Botermans simpel zijn tweede van de middag kon binnenleggen. En dus moest Utrecht weer in de achtervolging. En het moet gezegd dat deed de ploeg met volle overgave en het uiteindelijke resultaat was meer dan verdiend.