Jong FC Utrecht hield vanavond (vrijdag) aan het uitduel met Helmond Sport een punt over. Het werd 1-1, na een late gelijkmaker van de Utrechters. FCUtrecht.nl zocht trainer/coach Robin Pronk op in de catacomben van het Lavans Stadion voor een nababbel.

“We hebben dit gelijke spel afgedwongen. We voetbalden tegen die 1-0 achterstand aan, kregen een heleboel kansrijke momenten, maar de goal viel maar niet. Tot vlak voor tijd dus”, aldus een opgewekte Pronk, die in het laatste kwartier zijn centrale verdedigers Myenty Abena en Maarten Peijnenburg naar voren dirigeerde. “Dan is het afwachten of-ie valt.”

Pronk kijkt met een goed gevoel terug op de partij, die uiteindelijk dus in 1-1 eindigt. “We zijn blij met dit punt. Ook in de eerste helft speelden we goed. In zijn totaliteit hebben we hier een goede wedstrijd neergezet. Er stond weer echt een team, we hebben er samen keihard voor gewerkt.”

Er was een fase, net na de rust, waarin de 2-0 dichterbij leek dan de 1-1. “Joost (Meendering, red.) pakte op dat moment twee heel goede ballen. En vanaf de zestigste minuut trokken we de wedstrijd helemaal naar ons toe. Op de bank hadden we het gevoel: die goal gaat vallen.”