De ploeg van trainer Ruud Heus wacht nog steeds op de eerste overwinning in de kampioenspoule. Ook in Eindhoven liet de ploeg het na om de drie punten te pakken. PSV ging met de overwinning aan de haal na 80 minuten: 2-1. En zoals al een aantal wedstrijden het geval is, maken de Utrechters cruciale fouten die de tegenstander in het zadel helpen. Utrecht begon niet al te best aan het duel op De Herdgang. PSV had het initiatief en Utrecht werd gedwongen tot verdedigen. Dat verdedigen gaat de ploeg wel goed af, want het gaf het eerste half uur slechts één kans weg en die kans werd door de uitstekend keepende Fabian de Keijzer onschadelijk gemaakt.

Utrechts balbezit was slechts van korte duur, want de passing en handelingssnelheid waren onder de maat. Toch waren er speldenprikken die een aantal Utrechtse kansen inleidden. En na een half uur spelen leidde zo’n aanval tot de 0-1: spits Amoros Nshimirimana werd binnen de 16 onderuit gehaald en Dino Janssen benutte de toegekende strafschop. De Utrechtse vreugde was echter van korte duur. Gebrek aan scherpte na de aftrap, geen druk op de bal bij de PSV voorzet en een verloren kopduel bij de tweede paal en het was weer gelijk.

De tweede helft was van Utrechtse zijde met name in balbezit van een heel matig niveau. Toch leek niets erop dat er niet minimaal een punt mee naar Utrecht zou gaan. Dat gebeurde echter toch, want lopen met de bal, dom balverlies, een zwak optreden van de Utrechtse centrale verdediger in het persoonlijke duel resulteerde 20 minuten voor tijd in de Eindhovense voorsprong. Utrecht zette daarna alles op alles om gelijk te komen. Nshimirimana kreeg daarop nog een prima kans, maar hij koos voor een balaanname waar een direct schot een zeker doelpunt had betekend. Het risico dat Utrecht nam zorgde ervoor dat PSV in de slotfase nog uitstekende mogelijkheden op een grotere voorsprong kreeg. Fabian de Keijzer zorgde er echter voor dat het tot in blessuretijd spannend bleef, maar Utrecht kwam niet meer langszij.

Trainer Ruud Heus was hard in zijn oordeel: “We hebben het vandaag met name in balbezit niet goed gedaan. Te weinig rust aan de bal, slechte keuzes en te weinig naar de goede kleur gespeeld. Organisatorisch staat het wel goed, maar als je dan zoals we de laatste wedstrijden steeds doen zulke persoonlijke fouten maakt dan wordt het een moeilijke zaak om een resultaat te halen. We zullen daarvan heel snel moeten leren, want de tegenstanders in deze competitie hebben allemaal een hoog niveau en als ploegen, zoals PSV vandaag, hoog druk zetten kun je je niet veroorloven zoveel balverlies te leiden.”
Volgende week is Groningen de tegenstander op Zoudenbalch en hoopt Utrecht de eerste helft van deze competitie toch met een overwinning af te sluiten.

“26  0-1  Dino Janssen (strafschop)
“27  1-1  Sekou Sidibe
“60  2-1  Yorbe Vertessen

Opstelling FC Utrecht O17:  Fabian de Keijzer, Mark Pabai, Tommy St. Jago, Cas Odenthal (“41 Reda Akmum), Rida Azzouz (“72 Andrew Kanters), Jay van Ooijen (“64 Jayden Macnack), Marvin Renfurm (“64 Philip van Grinsven), Stijn Schilder, Amoros Nshimirimana, Tanay Uzan, Dino Janssen.