Vandaag kwam Feyenoord O19, dat nog geen enkel punt verloren had, naar Zoudenbalch om 3 punten op te halen. Maar dan hadden ze wel de hulp nodig van het wel heel jonge team dat trainer Robert Wijnands vandaag tot zijn beschikking had. En die hulp kregen ze niet.

Alhoewel, in de eerste helft leek het daar wel op, FC Utrecht had moeite de vrije man te vinden, Feyenoord dekte snel door en vaak was de 'tweede bal' ook voor de Rotterdammers. In de 14e minuut kon Rashaan Fernandes van Feyenoord alleen op keeper Jordi Haneveld afgaan en zijn schot ging maar net voorlangs. In de 33e minuut kon Robin Zwartjens toch wel redelijk eenvoudig de bal tegen de touwen werken vanuit ’n makkelijk weggegeven corner en de 0-1 was ’n feit.

In de rust zei trainer Wijnands dat het slimmer moest, dat het druk zetten een betere uitvoering vereiste om het de verdedigers van Feyenoord écht lastig te maken.

Het duurde tot halverwege de tweede helft voordat dit ook ging gebeuren. FC Utrecht kreeg vrije trappen rondom het strafschopgebied te nemen, keeper Bijlow van Feyenoord kon ’n hoge bal niet vasthouden waarna de inzet van Dereck Darkwa via een been van een verdediger over het doel verdween. Een minuut later ging een schot van Ruben Hoogenhout ook rakelings over. Vijf minuten later was het wel raak, toen na goed veroveren van de bal op het middenveld, Tanay Uzan de bal doorschoof naar Dereck Darkwa. Deze keer ging de bal wel in het doel voor de verdiende 1-1.

Na afloop was de trainer tevreden met de werklust en inzet van de hele groep, met name in de tweede helft. Met die juiste instelling kan ook zo’n jonge groep resultaten halen tegen elke tegenstander. Dat geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd over 2 weken, uit bij Willem II.

FC Utrecht O19 - Feyenoord 1-1
33. 0-1 Robin Zwartjens
83. 1-1 Dereck Darkwa