FC Utrecht O16 vertoeft deze week in Suriname. Daar, in Paramaribo, nemen de Utrechtse talenten deel aan een toernooi. FC Twente O17, Suriname O17 en Curacao O17 zijn de tegenstanders. Salvador en Sedesio brengen verslag uit. Deel 6.

We begonnen vandaag een uurtje eerder aan het ontbijt. Dit was omdat we met het team naar "de vier kinderen" gingen. Dat is een oude plantage, waar je kan zwemmen en relaxen. Het regende de hele dag, dus het ging helaas niet zoals gepland, we gingen eerder weg.

Op de terugweg namen we een kijkje bij een bijzondere plek, waar veel mensen in Suriname van weten: "de slm ramp". Dit is een vliegtuigramp waar (onder andere) een hele selectie voetballers bij was betrokken. Ferdi Vierklau kon dit mooi vertellen aan de groep. 

Hierna gingen we terug naar ons hotel. Daar hebben we lekker geluncht. Na de lunch gingen we naar het winkelcentrum, waar we een uurtje hebben rondgekeken, en met een paar "fans" op de foto zijn geweest. 

's Avonds gingen we naar de Nederlandse ambassade. Hier hebben we gegeten met de andere teams; Suriname, Curacao en Fc Twente. Dat was heel gezellig en we hebben lekker gegeten. De locatie was echt prachtig. 

Voordat we terug gingen naar ons hotel, hebben we nog een paar foto's gemaakt met alle teams. Toen we aankwamen in het hotel was iedereen wel moe, en gingen we slapen. De volgende dag stond er weer een belangrijke wedstrijd op het schema.