FC Utrecht O16 vertoeft deze week in Suriname. Daar, in Paramaribo, nemen de Utrechtse talenten deel aan een toernooi. FC Twente O17, Suriname O17 en Curacao O17 zijn de tegenstanders. Ayouba en Raymond brengen verslag uit. Deel 4.

Een dag van relaxen, zonder intensieve activiteiten. De dag begon met een heerlijk ontbijtje bij het hotel. Dit kwam vooral omdat we een kwartier eerder begonnen met het ontbijt dan normaal. Hierdoor was het erg rustig, omdat FC Twente meestal gelijktijdig met ons mee ontbeet. Na het ontbijt deden we rustige oefeningen in het zwembad met fysio Arjan. Na deze oefeningen konden we vrij in het zwembad zwemmen. Vervolgens gingen we gezamenlijk lunchen bij de Mc Donald’s. Dit vond de trainer onacceptabel, omdat deze voeding niet hoort bij topsporters. Maar de trainer kon hier weinig inbrengen, omdat de Mc Donald’s een van de sponsoren is van de organisatie.

Na deze lunch gingen we terug naar het hotel en voldeden we aan een uurtje studie. Door het lange studie uurtje waren we wel toe aan een beetje ontspanning. Het was de bedoeling dat dit in het cafeetje met een zwembad en een televisie zou gebeuren, maar de hoge verwachtingen bleken een flop. Het zwembad zag er niet al te best uit, de televisie was in eerste instantie niet beschikbaar, die WiFi deed het niet en het avondeten was niet al te best.

Na dit hele gebeuren kwam er een discussie om nog een wandeling te maken door Paramaribo of om naar het hotel te gaan om nog meer tegenslagen te voorkomen. Het grootste deel van de groep koos ervoor om een rondleiding te krijgen door Paramaribo.

Dit pakte goed uit. We zijn te veel te weten gekomen over de geschiedenis van Suriname. Na een lange en mooie rondleiding sloten we de dag af met een ietsjes minder gesprek van de trainer over het team.