Rubio Rubin in Scandinaviƫ aan de slag

31 januari 2017
Amerikaanse international naar Deense Silkeborg IF.
Rubio Rubin vertrekt per direct bij FC Utrecht. Het contract van de Amerikaanse aanvaller, dat nog doorloopt tot en met juni 2017, wordt overgenomen door het Deense Silkeborg IF. Deze ploeg komt uit in de SuperLiga.
 
In 2014 verruilde Rubio Rubin de voor hem vertrouwde Amerikaanse grond voor een verblijf in Utrecht. De aanvaller sloot aan bij de beloftenploeg van de FC uit de Domstad, maar ontwikkelde zich razendsnel en werd al snel doorgeschoven naar de A-kern.

Toen Rubin (20) vervolgens ook veel speelminuten maakte in de Eredivisie, ontving hij van toenmalig bondscoach Jürgen Klinsmann een oproep voor het nationale elftal van de Verenigde Staten. Voor het ‘US MNT’ debuteerde de Amerikaan op 3 september 2014. In totaal staan er 4 caps op het palmares van Rubin, die dit seizoen tijdens de eerste drie Eredivisie-weekenden in actie kwam voor het vlaggenschip van FC Utrecht.

Technisch manager Erik ten Hag: “Het was een wens van Rubio om in aanmerking te komen voor een basisplaats bij een team in een Europese competitie. De mogelijkheden bij FC Utrecht waren beperkt. Met deze transfer gunnen wij hem de mogelijkheid om elders voor zijn kans te gaan.”