Jong FC Utrecht boekte vanavond (maandag) de vijfde zege van het seizoen en deed dat tegen een team dat voor aanvang van de jaargang tot de titelkandidaten werd gerekend: De Graafschap. De Utrechtse talenten versloegen de Superboeren met 3-2. FCUtrecht.nl zocht trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht op in de catacomben van Stadion Galgenwaard voor een nabeschouwing.

“Er werd goed gespeeld, we kwamen er goed uit en maakten onze goals op goede momenten.” Zo, da’s drie keer goed in één zin. Was het de beste pot van Jong FC Utrecht tot nu toe? “Thuis tegen Helmond Sport speelden we ook goed, tegen Telstar was het eerste halfuur fantastisch”, reikt Pronk voorbeelden aan van óók goede potten.

Desalniettemin was de oefenmeester tevreden over met name hetgeen zijn team tijdens eerste uur van de partij liet zien. “We namen de wedstrijd in handen. In de laatste twintig minuten zaten we er helemaal doorheen. Dan hoop je dat een goal van de tegenstander uitblijft. Maar die 3-1 viel toch, en de 3-2 ook. Dan wordt het nog spannend.”

“Bij die 3-2 stand, en met nog tien minuten te spelen, ging De Graafschap veel ballen hoog spelen. Dan is het natuurlijk lekker dat er in dit geval Menno Koch stond”, duidde de oefenmeester op de lange verdediger die in de lucht heerste tegen de Achterhoekers. “We gaven na die 3-2 geen kans meer weg en sleepten dus toch die overwinning uit het vuur.”

Op de ranglijst schuift Jong FC Utrecht door de driepunter op naar plek zestien. “We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Het is fijn dat we steeds dichter komen bij ons doel: lijfsbehoud. Dat willen we bereiken zodat we ook komend seizoen onze talenten weer Jupiler League-voetbal kunnen aanbieden.”