FC Utrecht heeft middenvelder Wout Brama voor 1,5 jaar vastgelegd. Brama komt over van PEC Zwolle, waar hij sinds de zomer van 2014 onder contract stond.

Brama begon zijn loopbaan bij FC Twente, waar hij in 9 seizoenen tot 231 competitieduels kwam. De middenvelder was van vaste waarde onder verschillende trainers en vierde in Enschede diverse successen. Met de ploeg werd hij in 2010 landskampioen van Nederland en veroverde hij in 2010 en 2011 de Johan Cruyff Schaal. Bovendien won Brama de KNVB Beker, een wapenfeit dat hij later met PEC Zwolle (2015) wist te herhalen.

De 30-jarige middenvelder maakte in de hoogtijdagen van FC Twente drie keer zijn opwachting voor het Nederlands Elftal. Trainer/coach Erik ten Hag is erg tevreden met de aankoop: “Wout is een aanwinst voor FC Utrecht. Hij is strategisch zeer sterk en kent de wetten van het topvoetbal. Hij speelde in de Champions League en voor het Nederlands elftal en won prijzen: hij is een winnaar die bij FC Utrecht deze ervaring aan onze groep moet overbrengen.”