Jong FC Utrecht won vandaag (maandag) in een wedstrijd van twee gezichten van Telstar en stijgt een plek op de ranglijst. FCUtrecht.nl volgde het interview dat trainer Robin Pronk gaf voor FC Utrecht TV en schreef mee.

“We waren om diverse redenen niet helemaal fris die tweede helft. Sean Klaiber met weinig wedstrijdritme, Loukili die zijn eerste minuten maakt in de Jupiler League. Dan Sylla Sow die ziek het veld op stapt, dan weet je: dat wordt overleven, een survival. Daarom loopt het een beetje van ons weg de tweede helft. Je krijgt dan twee momenten om de overwinning te cashen, maar vergeet te verzilveren. Elke corner of schermutseling kan dan fataal zijn.”

Grote marge
Dat billenknijpen in de tweede helft was niet nodig geweest op basis van de eerste helft: “We hebben de eerste helft uitstekend gespeeld. Het enige dat je ons kunt verwijten is dat we verzuimen om een grotere marge op te bouwen. Op basis van de eerste 30 minuten mag je wel stellen dat deze overwinning is verdiend. Het is een mooie overwinning, we gaan daar vanavond nog wel even bij stil staan met z’n allen.”

Stimuleren van proces
Over de eerste seizoenshelft is de trainer meer dan tevreden: “Wij zijn natuurlijk tevreden met vier overwinningen en een 17e plek. Het is een nieuwe competitie, een nieuwe leerschool: niet alleen voor de jongens, maar ook voor de club. Je moet op de koop toe nemen dat je een aantal keren per seizoen aan de verkeerde kant van de score zit, maar voor resultaten als vandaag doe je het: dat is een goede stimulans voor de groep en voor het proces.”