“Wij werken er iedere dag aan om tot de beste jeugdopleidingen van Nederland te behoren. De jeugdopleiding is een belangrijke pijler in de filosofie van de club. In onze opleidingsvisie is duidelijk omschreven welke speelstijl wij voor ogen hebben: een speelstijl die aansluit bij de cultuur van onze club en bij onze visie op voetbal en die gekenmerkt wordt door de begrippen: Dwingend, Technisch, Naar voren gericht, Met lef, Passie en strijd. Naast de genoemde speelstijl willen we onze talenten op het hoogste niveau ontwikkelen, daarom zullen de teams zich telkens voor het hoogste niveau moeten plaatsen”.  
 
Dit team heeft dit uiteindelijk in een aantal wedstrijden meer dan waargemaakt. Het team en de spelers hebben zich tot nu toe zeer goed ontwikkeld. Het team heeft op de ranglijst een zevende plaats behaald, waarbij er maar 1 punt minder dan de nummer 2 werd behaald, hierdoor plaatst het team (net als de 017) zich voor de kampioenspoule welke na de winterstop van start gaan en is het verzekerd van het hoogste niveau in het seizoen 2017-18.
 
Dit is een knappe prestatie, omdat er bij voorbaat vier talentvolle spelers naar het 1e en Jong FC Utrecht werden geschoven. Het team heeft daarnaast de wedstrijden regelmatig naar onze kernbegrippen & intenties gespeeld en verdiend daarmee de uitverkiezing tot team van de maand. Dit is een mooie beloning voor de spelers en stafleden van dit team!”