Het contract van Mitchell van Rooijen is opengebroken en verlengd. De Houtenaar heeft vandaag, op zijn 18de verjaardag, een contract van zijn handtekening voorzien dat hem tot medio 2020 aan FC Utrecht verbindt. In de nieuwe verbintenis is bovendien een optie voor één extra jaar in Utrechtse dienst opgenomen. 

Van Rooijen, jeugdinternational van Oranje Onder 19, trok in 2008 voor het eerst het FC Utrecht-shirt aan. Sindsdien doorliep de aanvallend ingestelde rechtermiddenvelder, annex rechtsbuiten, de volledige opleiding van de Utrechters.

In het seizoen 2014/2015 was Van Rooijen één van de vaste krachten in de FC Utrecht O17-ploeg die de landstitel veroverde. Dit seizoen komt Van Rooijen voornamelijk in actie in de Jupiler League met Jong FC Utrecht.

De ontwikkeling die hij al jaren doormaakt, zet hij op dat niveau voort. “We zijn er blij mee dat we het contract van Mitchell konden openbreken en verlengen. Hiermee binden we immers opnieuw een groot talent uit eigen opleiding én eigen regio aan ons”, aldus Technisch Manager Erik ten Hag. “Mitchell ontwikkelt zich goed en wij hebben er vertrouwen in dat hij de stijgende lijn die hij heeft neergezet kan doortrekken.”