Het is aan Jong FC Utrecht om het sportieve kalenderjaar vanavond in Stadion Galgenwaard af te sluiten. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk neemt het in eigen huis op tegen Telstar. De bal rolt vanaf 20.00 uur.

Vorige week kwam er een kink in de kabel van de goede prestaties van Jong FC Utrecht. Uit bij sc Cambuur vocht de ploeg zich terug van een 2-0 achterstand, maar moest het uiteindelijk toch de meerdere erkennen in de Friese ploeg. Voor die nederlaag? Met een 1-1 tegen Almere City FC en een 3-1 overwinning tegen FC Emmen liet de ploeg zien dat het niet zomaar uit te vlakken is.
 
Nieuw hoofdstuk
“Het is een nieuw hoofdstuk in ons leerboek”, constateerde oefenmeester Pronk na afloop in Leeuwarden. “Maar het compliment is er ook: na de 2-0 denk je dat er niets meer te halen valt, maar hebben de jongens toch de mentale weerbaarheid om de wedstrijd te doen kantelen.”

Reeks ten einde
Tegen Telstar biedt dat kansen. Het team moet terug naar 14 oktober voor de laatste overwinning. Toen won de ploeg in eigen huis tegen NAC Breda. De laatste winst tijdens een uitwedstrijd in competitieverband? Daarvoor moeten de Witte Leeuwen terug naar 16 september, toen wist men ternauwernood te winnen van de (naar nu blijkt) hekkensluiter Achilles’29.
 
Goede afsluiter
Telstar neemt een 15e positie in op de ranglijst van de Jupiler League, terwijl Jong FC Utrecht op ranglijstnummer 18 bivakkeert. Het verschil? Zeven punten. Een goede afsluiting van kalenderjaar 2017: dat zou een mooie opsteker zijn voor Pronk en zijn mannen.

Volg het live!
Ook als je vanavond niet in Stadion Galgenwaard bent, kun je de wedstrijd van Jong FC Utrecht rechtstreeks volgen. Twitter doet FC Utrecht live verslag. Dat kun je volgen via @fcutrechtmatch.